0 0
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Laxen
600 g Färsk lax
50 g Smör
Salt
Dillsås
2 dl Créme Fraiche
2 dl Grädde
3 dl Mjölk
1 tärning Fiskbuljong
3 msk Dill
1 tsk Citron
Salt
2 tsk Majsstärkelse
Övrigt
Potatis
Gurka

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsbakad lax med dillsås och potatis

  • 35
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Laxen

  • Dillsås

  • Övrigt

Directions

Share

Ugnsbakad lax med dillsås och potatis. En klassiker som aldrig sätter fel. Laxen i det här receptet blir otroligt saftig och passar perfekt ihop med dillsåsen. För att få laxen saftig ugnsbakar jag den tills uppnår 48 grader och lägger en skiva smör på varje bit. Den bara smälter i munnen. Servera gärna den här rätten med syrlig gurka.

Steps

1
Done

Laxen

Sätt ugnen på 150 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Lägg på en skiva smör på varje bit.
Ugnsbaka tills innertemperaturen är 48 grader.
Koka din potatis under tiden.

2
Done

Dillsåsen

Koka upp gräddde och mjölk. Smula ner fiskbuljongen, vänd i creme fraiche och dill. Låt koka upp .Tillsätt citron och smaka av med salt.
Låt såsen reducera ner eller red den med majstärkelse som du späder i vatten.

3
Done

Servera

Servera laxen med dillsåsen, kokt potatis och syrlig gurka.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och chokladmousse
previous
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och chokladmousse
sesampanerad lax
next
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och chokladmousse
previous
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och chokladmousse
sesampanerad lax
next
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås

Add Your Comment