Ingredients
-
Laxen
-
600 g Färsk lax
-
50 g Smör
-
Salt
-
Dillsås
-
2 dl Créme Fraiche
-
2 dl Grädde
-
3 dl Mjölk
-
1 tärning Fiskbuljong
-
3 msk Dill
-
1 tsk Citron
-
Salt
-
2 tsk Majsstärkelse
-
Övrigt
-
Potatis
-
Gurka
Directions
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis. En klassiker som aldrig sätter fel. Laxen i det här receptet blir otroligt saftig och passar perfekt ihop med dillsåsen. För att få laxen saftig ugnsbakar jag den tills uppnår 48 grader och lägger en skiva smör på varje bit. Den bara smälter i munnen. Servera gärna den här rätten med syrlig gurka.
Steps
1
Done
|
LaxenSätt ugnen på 150 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Lägg på en skiva smör på varje bit. |
2
Done
|
DillsåsenKoka upp gräddde och mjölk. Smula ner fiskbuljongen, vänd i creme fraiche och dill. Låt koka upp .Tillsätt citron och smaka av med salt. |
3
Done
|
ServeraServera laxen med dillsåsen, kokt potatis och syrlig gurka. |