Ingredients
-
1.5 kg Färsk lax
-
1 dl Strösocker
-
1 dl Salt
-
1 msk Vitpeppar
-
Smaksättning
-
2 msk Japansk soya
-
1 st Chili
-
4 cm Ingefära
-
1 st Lime
-
1 knippe Dill
Directions
Asiatisk gravad lax med goda smaker från chili, lime, ingefära och japansk soja. Laxen är min favorit på julbordet, midsommarbordet eller när gravad lax serveras. Kan varmt rekommendera att grava egen. Det blir så mycket godare och är inte alls svårt. Testa den här med med en touch av asiatiska smaker eller grava med enbart dill som smaksättning. Jag skriver hur jag gjorde nedan men rekommenderar att kolla lite på Youtube också om det är första gången. Orkar du inte grava så kan du smaksätta färdiggravad med chili, lime, ingefära och lite soya för att festa till det lite.
Steps
1
Done
|
Grava laxen - dag 1Ta ur benen ur laxen om de finns några. Skär bort det feta längs sidorna på Laxen |
2
Done
|
Dag 2Efter 2 dagar - skrapa bort kryddorna. Skär bort endan på laxen. (den kan vara mer salt). Skiva tunt och placera på fat. Toppa med limeskal, chili, dill och ingefära! |
3
Done
|
ServeringHåller bra i kylen i ett par dagar, för längre hållbarhet går det bra att frysa in laxen i skivor! |