Ingredients
-
175 g Smör
-
2 st Äggstora
-
2.5 dl Vetemjöl
-
3.5 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1.25 dl Kakao
-
1 krm Salt
-
Topping
-
Florsocker
Directions
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker. Enkel och god kladdkaka! Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och häll över i en skål. Vänd i strösocker och ägg |
2
Done
|
Grädda kladdkakanGrädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten. |
3 Comments Hide Comments
Bästa receptet! Det här är första gången jag lyckas få kladdkakan precis så som jag vill ha den. Jättebra tips att man inte ska röra för mycket och att smeten gärna ska vara högre i formen.
Next—>twice baked chocolate cake
Tack så jättemycket, så roligt att höra!
Kan man baka bara med florsocker? Alltså att man byter ut det vanliga sockret mot florsocker.