2 0
Grötbröd i långpanna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gröten
4 dl Havregryn
8 dl Vatten
50 g Smör
Övriga ingredienser
50 g Jäst
1 dl Ljummet vatten
10 dl Vetemjöl
1 tsk Strösocker
2 tsk Salt
Topping
Havregryn
Solrosfrön

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Grötbröd i långpanna

  • 130
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Gröten

  • Övriga ingredienser

  • Topping

Directions

Share

Grötbröd långpanna – perfekt bröd att baka med överbliven gröt. Frallorna blir supermjuka och saftiga. Frallorna går utmärkt att frysa in och de håller sig även bra i sluten påse i ett par dagar.

Gör med fördel gröten dagen innan så går det snabbat och smidigt att slänga ihop brödet.

 

Fler goda bröd

Bröd med frön – enkelt frukostbröd utan knådning

Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa

Sirapslimpa – mjuk och god limpa

 

Steps

1
Done

Gröten

Blanda vatten och havregryn och koka ihop gröten. Vänd i smöret och låt sedan gröten svalna innan du blandar ihop degen.

2
Done

Degen

Lös upp jästen med vatten och socker. Vänd ner gröten och salt. Tillsätt sedan vetemjöl tills du har en fast med klibbig deg. Tillsätt mer än vad det står ifall det behövs. Exakt mängd beror hur mycket du kokade ner din gröt.

3
Done

Tryck ut degen i en långpanna eller klicka ut som mindre frallor. Täck och låt jäsa i 60 minuter.

4
Done

Grädda

Sätt ugnen p 225 grader.
Pensla brödet med vatten och strö över havregryn och solrosfrön. Skapa rutor av brödet genom att snitta med en kniv som du blöter mellan varje snitt. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Ta en provsticka för att se att brödet är färdiggrädat. Låt svalna.

5
Done

Servera

Ät brödet med valfritt pålägg. Frys in de som blir över.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås
previous
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås
Crispy chicken wrap med ajvar
next
Crispy chicken wrap med ajvar
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås
previous
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås
Crispy chicken wrap med ajvar
next
Crispy chicken wrap med ajvar

10 Comments Hide Comments

Första gången använde jag bakplåtspapper men jag upplevde att det fastnade lite i kanterna. Andra gången så smorde jag långpannan, blev så superbra. Ett jättegott matbröd.

Add Your Comment