Ingredients
-
Pajdeg (botten)
-
3.5 dl Vetemjöl
-
100 g Smör
-
2 msk Vatten
-
Fyllning
-
500 g Köttfärs
-
2 tsk Kummin
-
1 st Gullök
-
1 tsk Kinesisk soya
-
2 tsk Paprikapulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tärning Köttbuljong
-
5 dl Vatten
-
1.5 dl Grädde
-
2 tsk Majsstärkelse
-
Peppar
-
Salt
-
Deg (toppen)
-
400 g Smördeg (fryst)
-
1 st Ägg
Directions
Aussie pie – australiensk köttfärspaj – en god paj med frasigt skal och mustig fyllning. Riktigt gott och smidigt att göra. Jag körde på vanlig pajbotten och smördeg på toppen. Servera en god sallad till!
Steps
1
Done
|
Pajdeg (botten)Smula mjölet och smöret. Tillsätt vatten och knåda ihop till en fast pajdeg. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Tyck ut den i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. Se till så att din frysta smördeg tinat. |
2
Done
|
FyllningHacka vitlök och gullök. Koka upp buljongtärningen i vatten. |
3
Done
|
Förgrädda botten.Sätt ugnen på 200 g över och undervärme. Förgrädda pajbotten i 10-15 minuter. |
4
Done
|
Grädda pajenTa ut botten och lägg i fyllningen. |
5
Done
|
ServeraLåt pajen svalna och sätta sig. Servera sedan med en god sallad! |