Ingredients
-
Fyllning
-
1 st Ägg
-
150 g Fetaost
-
2 dl Riven mozzarella
-
2 dl Fryst spenat
-
1 dl Naturell yoghurt
-
Salt
-
Övrigt
-
400 g Smördeg (fryst)
-
1 st Ägg
-
Sesamfrön
Directions
Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat. Perfekt till brunch eller bjuda på en sommarbuffé. De går for att göra och går snabbt klart i ugnen. Jag använder mig utan frysta smördegsplattor från Garant med äkta smör.
Steps
1
Done
|
PreppTina dina smördegsplattor och tina spenaten. |
2
Done
|
FyllningVispa upp ägget och smula ner fetaosten. Vänd i riven mozzarella, yoghurt och tinad hackad spenat. Smaka av med salt. |
3
Done
|
Gör pirogernaKavla ut dina smördegsplattor på en mjölad yta - både på längden och på bredden. Dela plattan i 2. |
4
Done
|
GräddaSätt ugnen på 200 grader. |
5
Done
|
ServeraLåt svalna något och servera sedan. |