Ingredients
-
1 st Gullök
-
3 tsk Gul curry
-
1 tsk Chilipulver
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
1 tsk Strösocker
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Grönsaksbuljong
-
3 dl Mjölk
-
3 dl Grädde
-
1 st Paprika röd
-
2.5 dl Fryst majs
-
2.5 dl Ärtor
-
Salt
-
Peppar
-
Majsstärkelse
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Vegetarisk grönsakscurry med ris. En lättlagad och billig middag för hela familjen. I den här curryn har jag paprika, ärtor och majs men det går även bra med broccoli eller blomkål t ex.
Steps
1
Done
|
Häll upp curry, gurkmeja, chilipulver och socker i en liten skål. |
2
Done
|
Fräs löken i en djup panna i neutral olja tills den mjuknat något. Tillsätt kryddorna och pressa i vitlöken. Vänd i paprikan och smula ner buljongen. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Låt sedan puttra i 5 minuter. |
3
Done
|
Salta och peppra. Vänd i ärtor och majs och låt det bli varmt. Red eventuellt med majsstärekelse. Spä ut 1-2 tsk majstärkelse i 1-2 msk vatten och rör ner i såsen under omrörning så kommer den att tjockna. |
4
Done
|
ServeraServera med ris och gärna någon syrlig sallad! |
2 Comments Hide Comments
Ska majsen vara fryst när den läggs i? Kommer ha frysta ärtor, ska de tinas först?
Jag hade både fryst majs och frysta ärtor 😊 men är de tinade går det också bra, men det behövs inte