Ingredients
-
Smeten
- 2 st Ägg
- 5 dl Vetemjöl
- 8 dl Mjölk
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
-
Tillbehör (förslag)
- Nutella
- Kexsmul
Directions
Crepes med nutella och kexsmul – otroligt goda tunnare pannkakor fyllda me nutella och smulat kex. En klassisk kombo som man kan äta i bland annat Balkan. Skillnaden mellan pannkakor och crepes är egentligen inte så stor. Crepes är vanligtvis tunnare och innehåller färre ägg jämfört med pannkakor.
Du kan med fördel göra smeten dagen eller ett par timmar innan. Låt den stå i kylen och vispa sedan runt smeten innan servering.
Bästa att steka pannkakorna i är en tunn pannkakspanna. Denna från Fiskars eller den här från Telfal är bra och prisvärd (adlink).
Steps
1 Done | SmetenVispa upp äggen. Tillsätt lite av mjölet och vispa till en trög smet. Späd med lite mjölk mjölk. Vispa igen. Fortsätt så tills allt mjöl och all mjölk är i. Den ska inte vara vattning, utan mer en gräddig konsistens. Tillsätt en nypa salt och lite vaniljsocker. |
2 Done | StekVärm en pannkakspanna som du penslar med lite olja. Stek pannkakorna på medelvärme. Stek ca 1 dl smet per pannkaka (exakt hur mycket smet beror också på storleken på din pannan som du steker i). Fortsätt steka tills smeten är slut. Pensla pannan med olja inför varje pannkaka du steker. |
3 Done | ServeraServera pannkakorna med nutella och smulat kex (märket Lane/plazma använder jag). |