https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Billig middag
  • Matsedel v.35 | Billiga middagar till jobbveckan och skolveckan

Matsedel v.35 | Billiga middagar till jobbveckan och skolveckan

Posted on aug 27th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Billig middag
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Billiga maträtter för hela arbetsveckan

Denna vecka samlar jag sju billiga maträtter och en billig efterrätt i en billig matsedel. Allt för att hålla nere kostnaderna nu efter semester och sommarlov. Jag hoppas du hittar några nya favoritrecept att laga!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Jag har släppt en kokbok full med billiga och goda rätter!

I augusti släpptes äntligen min kokbok ”Billiga Veckan”, en bok där jag har samlat en massa goda och billiga maträtter som också innehåller prisindikationer för varje recept. Allt för att du ska kunna laga mat för hela veckan utan att det blir för dyrt!

Billiga veckan kokbok

Boken finns i den fysiska bokhandeln och att beställa här!

Nu kommer maträtterna! 💖

 

Måndag:

Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs

Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs. En lättlagad och förvånansvärt billig vardagsrätträtt för hela familjen. Löken ger gratängen en god smak och tillsammans med färsen blir det en komplett måltid!

 

Tips!
När jag gör lasagne använder jag ugnsformar från Staub, som jag har köpt som ett tre-pack i olika storlekar. Jag har använt de här formarna i flera år och tycker de funkar perfekt!

Klicka här för att köpa!

 

Tisdag:

Krämig citron- och spenatpasta

Krämig citron- och spenatpasta

Krämig citron- och spenatpasta. En lätt och snabblagad middag som dessutom är billig att laga! Det går också bra att komplettera pastan men valfritt protein om du har hemma redan, men det funkar utmärkt att äta som den är.

 

Onsdag:

God nudelsallad

God nudelsallad

God nudelsallad med krispiga grönsaker, en smarrig dressing och valfritt protein till. Jag hade vegetariska nuggets vilket blev supergott till men kyckling, chicken nuggets eller tofu funkar lika bra.

 

Tips!
Spara på matkostnaderna! Mathem ger just nu 200 kr rabatt på din första beställning med koden ”NY200KR”!

[the_ad id=”4018″]

 

Torsdag:

Krämig grönsakssoppa

Krämig grönsakssoppa

Krämig grönsakssoppa med morötter, palsternacka, parika, majs och ärtor. Det enda som kräver lite tid är att hacka alla grönsaker i små tärningar men annars går soppan relativt fort att laga! Du kan variera grönsakerna och byta ut/addera det du gillar eller lägga till efter vad som är i säsong och lite billigare.

 

Fredag:

Falukorvspasta – enkel och god pasta

Falukorvspasta – enkel och god pasta

Falukorvspasta – enkel och god pasta. Smakrik och god vardagsrätt som går att göra med valfri sorts falukorv. Du kan använda fläsk, kalkon eller vegetarisk. Jag använder pastasorten orecchiette, en liten snäckformad pasta. Till den här rätten rekommenderar jag verkligen en mindre pastasort som får suga åt sig av såsen!

 

Lördag:

Lyxiga men billiga bönor i tomatsås

Lyxiga men billiga bönor i tomatsås

Lyxiga men billiga bönor i tomatsås – en snabblagad middag som både är lyxig och billig. Vi steppar upp de klassiska bönorna i tomatsås och gör dem lite godare. I det här receptet kör jag på färska tomater. Är tomaterna inte i säsong funkar det att köpa körsbärstomater eller hela tomater på burk!

 

Söndag:Curry fried rice med kyckling

Curry fried rice med kyckling

Curry fried rice med kyckling – en perfekt rätt för att göra matlådor till kommande vecka som både är billig och snabblagad. Riset kan du med fördel koka 1-2 dagar innan du tillagar själva rätten. Det blir så mycket bättre om riset får svalna och bli lite torrt.

 

Flera goda och billiga maträtter:

Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk

Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk

 

Tacoköttbullar med potatismos

Tacoköttbullar med potatismos

 

Köttfärssoppa – god och värmande soppa

Köttfärssoppa – god och värmande soppa

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g Torrjäst
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter