Ingredients
-
Pajskal
-
140 g Smör
-
4 dl Vetemjöl
-
1 tsk Salt
-
2 msk Kallt vatten
-
Fyllning
-
280 g Bacon
-
400 g Fast potatis
-
1 st Purjolök
-
1 tsk Lökpulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Peppar
-
Örtsalt
-
Äggstanning
-
3 st Ägg
-
3 dl Grädde
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Förslag till servering
-
Créme Fraiche
-
Het ajvar
Directions
Paj med potatis, bacon & purjolök – en jättesmarrig paj som är både mättande och smakrik. Den här pajen håller ihop bra och är även god att värma på. Väldigt gott att servera med en klick het ajvar till alternativt creme fraiche samt en sallad.
Du kan med fördel göra pajskalet dagen innan eller flera dagar innan. Förvara det i kylen uttryckt i formen så går det extra fort när det är dags att laga middagen.
Steps
1
Done
|
PajskaletBlanda mjöl, salt och paprikapulver. Tillsätt smör i tärning och nyp ihop med mjölet. Vänd i vatten och form till en pajdeg. Tryck ut den i en pajform, gärna så att kanterna sticker ut lite från formen. Nagga skalet. Låt stå i frysen i 30 min innan gräddning så den får stelna. Det går också bra att frysa in pajdegen en längre stund. |
2
Done
|
Förgrädda pajskaletFörgrädda pajskalet på 200 g i ca 15 min. |
3
Done
|
FyllningSkala och tärna potatisen. Koka i saltat vatten tills den är kokt. Sila av. |
4
Done
|
Äggstanning och gräddningVispa ihop ägg och grädde. Tillsätt salt och peppar. |
5
Done
|
ServeraServera pajen med en sallad och förslagsvis het ajvar och/eller creme fraiche. |