Ingredients
-
500 g Köttfärs
-
1 påse Tacokrydda
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.75 dl Vatten
-
15 st Körsbärstomater
-
1 tsk Spiskummin
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 burk Majs
-
3 dl Riven mozzarella
-
3 dl Créme Fraiche
-
4 dl Grädde
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
500 g Färska lasagneplattor
-
2 dl Riven mozzarella
Directions
Tacolasagne – en enkel och snabblagad maträtt inspirerad av den populära tacopastan.
I receptet använder jag färska lasagneplattor som jag kokar snabbt så de mjuknar lite.
Steps
1
Done
|
FärsenVärm en panna och stek köttfärsen i olja. Pressa ner en vitlöksklyfta och stek till färsen fått fin färg. Tillsätt tomaterna som du halverar. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt stekas ihop i några minuter. |
2
Done
|
Tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde och låt puttra i 6-7 minuter. Tillsätt sedan majs och låt puttra ytterligare 3-4 min. Vänd i paprikapulver och peppra. Smaka av med salt. Värm ugnen till 200 grader. |
3
Done
|
Montera och grädda lasagnenKoka upp vatten i en kastrull. Lägg ner två plattor åt gången i 30-40 sekunder. De ska bara mjukna. |
4
Done
|
ServeraGrädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. |