Bananoffepaj – supergod banankolapaj – en klassisk paj med digestivekex i botten som toppas med dulce de leche, banan, grädde och riven choklad. Perfekt när man vill ha någon enkel och snabb dessert.
Ugnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall sås. Till det spenat, fetaost och haricoverts som jag marinerat i citron, olivolja och salt. En otroligt god middag som passar både till vardag och helg. Fler smarriga recept med lax Lax med pressad potatis och citronsås med rom Sesampanerad lax med ris,...
Crispy chicken burger – en frasig kycklingburgare med chilimajonnäs, syrlig gurka och krispiga grönsaker. Otroligt gott! Jag panerad kycklingen i båda panko och cornflakes för extra krisp och kryddar paneringen ordentligt. Tips: använd ett grillspett för att vända kycklingen i de olika paneringarna.
Pasta puttanesca – en klassisk italiensk pastarätt med en smakrik tomatsås med massa vitlök, oliver och kapris. Otrolig gott ihop och passar perfekt med massa parmesan på och en god sallad.
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris. En perfekt sommarätt! Kan varmt rekommendera den kalla såsen som passar till både fisk och kött. Har du inte tillgång till färskpotatis så går det bra med annan potatis också.
Spansk tortilla – en omelett med potatis och ägg. En traditonell rätt från Spanien som är supergod och snäll mot plånboken. Potatis, ägg och lök är det du behöver. Sedan kan du variera tillbehören. Jag hade korv, tomater och creme fraiche till men det går lika bra med bara sallad...
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris. En god och lättlagad vardagsrätt som du lagar ihop på 40 minuter. Servera en god syrlig sallad till som kompletterar den sötare ajvarssåsen. Förslagsvis syrlig gurksallad. Vill du göra dem på annan färs går det självklart utmärkt det med. Jag använder Mama’s ajvar som...
Gnocchi med brynt smör- och tomatsås, ricotta och salvia. Riktigt gott och inte så svårt som man kan tro. Till skillnad från när man gör pasta så behöver inte gnocchidegen knådas särskilt mycket. Det är snarare tvärtom, knådar man för mycket blir gnocchin stabbig. Det gör att det inte tar...