Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten. Den...
Enkel, snabb och fräsh tonfisksallad med pasta eller tonfiskpastasallad kanske man kan kalla det också 🙂 jag tycker både feta och rödlök görs sig bra till tonfisk men övriga ingredienser...
En krämig pastasallad med inspiration från mexico, hehe. Lite smörstekt majs, grillad kyckling och en dressing med tacosmak. Kycklingen kan uteslutas eller bytas ut mot soyabitar om man vill ha...
Wrap med linspuckar, fetaost, grönsaker och vitlöksyoghurt. Frasiga biffar som kan serveras såhär i en wrap eller med ris/couscous/bulgur med grönsaker och sås. Väldigt gott i vilket fall som helst!
Kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker. En fräsch sallad med både krispig, mjukt och tuggit. Servera den med en vitlökssås på yoghurt, vitlök, salt och peppar eller en srirachafraiche...
Filodegsmuffins med fetaost! ? Väldigt gott som tillbehör till soppa, till frukost eller mellis. De är som godast när de är färdiggräddade men de går även att värma på eller...
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost. Passar perfekt till både frukost, mellanmål eller som tillbehör till t.ex soppa. De är godast nygräddade men går även bra att frysa in...
Ett egenbakat bröd med spenat och fetaost. Det här brödet blev väldigt saftigt, matigt och gott! Håller sig bra någon dag efter också, perfekt frukostbröd till helgen med andra ord.
Hemmagjorda piroger med två olika sorters fyllningar. En köttfärsfyllning och ajvar och en fetaostfyllning. Välj en eller gör hälften hälften. Pirogerna är väldigt goda och supersmidiga att ha i frysen...
Idag vill jag tipsa om dessa filodegsmuffins med fetaost! Perfekta till soppa, som mellis eller helgfrukost! Riktigt goda och saftiga ? går även att frysa in!