Mjuka och saftiga pitabröd eller som de i balkan heter – lepinje. Dessa pitabröd kan serveras till cevapcici, hamburgare, kebab eller annat gott. Pitabröden håller sig även mjuka dagen efter....
Hemmagjord burek med egenbakad filodeg. Burek är en populär snabbmatsrätt i balkan och västra delen av Asien, Turiket bland annat. Burek består utav tunn filodeg som fylls med t.ex köttfärs...
Goda och saftiga morotsmuffins med färskostglasyr. Morotskaka fast i muffinsform. Mina muffinsformar var medelstora och det gav mig 10-11 muffins. Använder du något mindre formar får du fler muffins och...
Supersaftiga, goda och mjuka neutrala gifflar. Gifflar eller kifle är ett vanligt bakverk i balkan som säljs på alla bagerier. Det tar lite tid men är inte alls avancerat! Använd...
Krispiga fiskburgare med remouladsås utan majonnäs, sallad, gurka och rädisor. Går väldigt fort att göra då fisken inte behöver stekas mer än några minuter. Servera fiskburgaren i bröd eller med...
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd. I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida,...
Chicken katsu är en krispig japansk kycklingschnitzel som paneras i ägg, mjöl och panko. Schnitzeln friteras sedan och blir väldigt krispig och saftig. Traditionellt serveras rätten med ris, en kålsallad...
En enkel, snabb vegansk ramen med jordnötssmör, svamp och tofu. Den här soppan kan du slänga ihop på under 30 min, jag rekommenderar dock att göra en egen eller köpa...
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök. Saftiga och krispiga filodegsrullar som även går att göra vegetariska genom att byta ut köttfärsen till vegofärs. Du kan också smaksätta färsen med andra kryddor....
Krispigt stekt tofu i en söt glaze med sesamfrön, gurksallad och ris. Riktigt gott! Det är något tidskrävande att panera tofun men det är det värt. Tofun är fortfarande krispig...