Tofish and chips, alltså en vegetarisk fish and chips. En riktigt god dessutom! Smakar ju inte exakt som fisk men påminner om det och man får en känsla av att...
Goda, mjuka och saftiga lussekatter. Jag bakar lussekatterna med kall degvätska. Det innebär att degen endast jäser en gång. Det som också ger saftiga lussekatter är de rumstempererade smöret som...
En soppa med rostad paprika och tomat. Väldigt enkel och smakrik. Du slänger ner alla ingredienser på en plåt, rostad och mixar sedan med grönsaksbuljong och kokar upp snabbt med...
Paneer masala, vegetarisk tikka masala med den indiska osten paneer. Osten är väldigt lik halloumi men lite mjukare och inte lika fast. Marinera paneeren för extra god smak, stek den...
Krispiga, enkla och goda linsburgare med fetaost som vi åt i bröd tillsammans med ajvar och grönsaker. Jag har testat att göra burgarna utan ägg, men tyvärr håller de inte...
Chokladtårta fylld med hallon- och mörkchokladtryffelfyllning och en marängsmörkräm med mjölkchoklad. En riktigt chokladig och god tårta. Som med de flesta tårtor så behöver du vara ute i god tid....
Ravioli med kronärtskocksfyllning med en sås på brynt smör och grädde. Väldigt god ravioli som passade perfekt ihop med såsen. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin....
En enkel och väldigt god nachoplåt med salsiccia istället för vanlig färs. Du behöver bara steka salssican, skjutsa in nachosen i ugnen en kortis och sen toppa med dina favoritgrönsaker...
Cevapcici, avlånga färsbiffar med ursprung från Balkan. För att få riktigt goda och saftiga cevapcici är det viktigaste att du har bra köttfärs. Färkst malen bland eller nötfärs från saluhall...
Mjuka och saftiga pitabröd eller som de i balkan heter – lepinje. Dessa pitabröd kan serveras till cevapcici, hamburgare, kebab eller annat gott. Pitabröden håller sig även mjuka dagen efter....