Créme brulée – God och krämig med mycket vaniljsmak! Något jag gör för att få extra mycket vaniljsmak är att mixa sockret med vaniljstången. Storleken på dina formar avgör exakt...
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache. En riktigt chokladbomb med saftiga bottnar toppad med massor av bär. Den här tårtan är min favorit tårta och jag gör den ofta...
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger. Maränger med röda ränder med smak av polkagris. För göra dessa behöver du en spritspåse, pepparmintarom och röd färgpasta. Du vispar upp marängerna som...
Baklavarullar – god baklava med valnötter. En variant på baklava som är vanlig i balkan. För att rulla ihop och få små skrynkliga rullar behöver du en lång pinne eller...
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache. Saftiga chokladbottnar tillsammans med en moussse, ganache och bär. Tårtan är gjord i en 20 cm form och jag har använt mig utan...
Knäck med med apelsin och pistage. Supergod twist på den traditionella knäcken. Knäck kan vara lite kladdigt och meckigt att göra men har du en termometer och en knäcktratt. Har...
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma. Krämig, fräsch och god cheesecake med juliga smaker. Kardemumman i fyllningen förhöjer smaken i pepparkakorna och apelsin passar bra ihop. Förbered cheesecaken i förväg och...
Mjuk pepparkaka med glasyr. Otroligt goda och saftiga pepparkaksrutor toppade med glasyr. De som gör pepparkakan extra saftig är yoghurten och oljan som gör kakan otroligt mjuk och god. Mjuk...
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot...