Kanderade äpplen! En riktig höstgrej som jag förknippar med julmarknader. De blir så otroligt vackra med sockerlagen som blir som ett glastäcke över äpplena. Lite böckiga att äta kanske, men...
Snabba kanelbullar med färdigköpt pizzadeg. Ibland vill man att det ska gå fort och då är detta ett perfekt sätt att få goda bullar på. Jag rekommenderar pizzadeg från Pop...
Vegetarisk gulasch med beluga linser. Mustig gulasch med ungerska smaker som dessutom är vegansk. Belugalinser är ett bra val av linser när man vill ha lite mer textur då de...
Dumle cookies! Supergoda och mjuka chokladkakor med dumlegömma. Enkla att baka och håller sig goda i ett par dagar om man förvarar dem i en tät burk. För att få...
Saftiga blåbärsbullar med vaniljkräm. För att säkerställa att fyllningen inte rinner ut så har jag syltsocker och majsstärklse i fyllningen. De är lite kladdigt att snurra bullarna ändå men det...
Tres leches, en sydamerikansk tårta med tre sorters mjölk, därav namnet tres leches. De tre mjölsorterna är osötad kondenserad mjölk, sötad kondenserad mjölk och grädde. Den mjuka kakan dränks i...
Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti. Köttbullarna gjorde jag med anammas formbara färs. Den är supersmidig att laga med och forma. Perfekt när man vil ha ett vegetariskt alternativ på...
Langos – fluffiga och mjuka hemmagjorda. Langosh som det uttalas är en mycket populär ungersk rätt som ofta finns på festivaler och tivoli. Den kan liknas vid friterad pizzadeg som...
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs. Bao buns är fluffiga och mjuka bröd från Taiwan. Det går att variera oändligt med protein och tillbehör. Som tacos!...
Blev inspirerad av min brigadeirotårta och gjorde en kladdkaka med brigadeirofyllning. Resulterade i en riktigt chokladig och krämig kladdkaka. Du kan toppa kladdkakan med nötkross, kokos eller bär istället för...