Knäckig blåbärpaj med knäckigt smul. Supergott! I det här receptet har jag använt färska blåbär men det går lika bra med frysta. Blanda då först blåbären med några matskedar majstärkelse...
Lätt och fluffig marängtårta fylld med färska hallon och blåbär som bryter av det söta. Det går bra att fylla tårtan med citroncurd eller rabarber också om man föredrar det!...
Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda. Gjorde dessa och serverade till tomatsoppa men det går lika bra att äta dem som de är eller servera till andra rätter!
Eclair fyllda med vaniljkräm doppade i mörk choklad. En éclair är ett avlångt bakverk gjord på chouxdeg. De blir ihåliga och fylls med olika och toppas med choklad. Den är...
Bouillabaisse – fransk fiskgryta! En mustig tomatbaserad fiskgryta som man från början gjorde av fiskrester men på senare tid lagas med finare tillbehör som musslor, räkor, fin fisk. Du kan...
Kardemummalängd med vaniljkräm och sylt! Oootroligt saftig och god längd. Jag gjorde 2 st. En med marsankräm och hallonsylt toppad med glasyr, och en med marsankräm och choklad. Så otroligt...
Jordgubbstårta i portionsglas. En enkel och lättlagad jordgubbstårta som du serverar portionsvis i antingen fat eller i glas. Varva rulltårtsbottnar, med vaniljkräm utan ägg, jordgubbssylt och jordgubbar. Toppa med lättvispad...
Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten. Pan pizza tillagas i ugn och har vanligtvis tjockare botten än en klassisk italiensk pizza. Genom att först tillaga pizzan i...
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella. Supergod kycklingrätt som du både kan servera till pasta, potatis eller ris. Rätten är ursprungligen från Italien men är väldigt poppis...