Gyros i hemmagjord mjukt pitabröd, tzatziki, sallad och pommes. Det här är så otroligt gott! Jag använde mig utav färdigköpt fryst gyros och det går lika bra att byta ut...
Mjuk saffranskola som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt! Jag kokar kolan till 124 grader men kan koka till 123 eller 125 om man föredrar det....
Otroligt mjuk och god vaniljfudge. Fudge tillagas på liknande sätt som kola, skillnaden är att man tillsätter smör och choklad när kolan är choklad. Just chokladen gör så att man...
Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing. Pankopanerad kyckling som blir superkrispig och god tillsammans med strimlade grönsaker och mango. Vill du göra en vegetarisk variant så byt ut kyckligen mot krispig tofu.
Chokladkola och flingsalt som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt, men det går även bra att hälla över i en form, eller i ischokladformar. Kolan går...
Saffranssirap med apelsin som är god att ringla på yoghurt eller på pannkakor. Sirapen håller sig i skafferiet i några veckor om du förvarar den i en stängd burk. Receptet...
Saftiga och goda pepparkaksscones. Jag åt dem med marmelad och tyckte det var godast, men fick tips om ädelost och färkost. Bara att testa sig fram tills man hittar sin...
Saftiga och mjuka saffransbullar med mandelmassa. Jag bakar saffansbullarna med kall degvätska vilket innebär att degen endast jäser en gång. Det som också gör dem saftiga är de rumstempererade smöret...
Pekanpaj – en klassisk amerikansk paj med mjuk kola och crunch från pecannötter. Låt pajen sätta sig och servera med en kula vaniljglass och få en toppengod efterrätt!
Frasiga och goda saffransscones med russin. Gillar du inte russin så går det självklart bra att göra utan. Scones blir perfekt till adventsfika eller närsomhelst när man är sugen. Severa...