Saftiga och mjuka saffransbullar med mandelmassa. Jag bakar saffansbullarna med kall degvätska vilket innebär att degen endast jäser en gång. Det som också gör dem saftiga är de rumstempererade smöret...
Pide är turkiska piroger som bland annat görs med en färsfyllning. Fyllningen går även att göra på t.ex ost. Tillskillnaden från vanliga piroger så är dessa öppna och tunnare. Till...
God och mjuk sirapslimpa. Det här receptet ger en limpa men jag kan rekommendera att dubbla det då den snabbt går åt. Limpan håller i 2-3 dagar om man plastar...
Chokladtårta fylld med hallon- och mörkchokladtryffelfyllning och en marängsmörkräm med mjölkchoklad. En riktigt chokladig och god tårta. Som med de flesta tårtor så behöver du vara ute i god tid....
Mjuka och saftiga pitabröd eller som de i balkan heter – lepinje. Dessa pitabröd kan serveras till cevapcici, hamburgare, kebab eller annat gott. Pitabröden håller sig även mjuka dagen efter....
Hemamgjorda tortillabröd är smidiga att baka och väldigt goda. Du kan använda dem till tacos, wraps eller något annat gått. Jag använder fast smör i mina tortillas och anledningar är...
Supersaftiga, goda och mjuka neutrala gifflar. Gifflar eller kifle är ett vanligt bakverk i balkan som säljs på alla bagerier. Det tar lite tid men är inte alls avancerat! Använd...
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd. I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida,...
Luftiga, lagom krispiga och goda nattjästa frallor. Degen förbereder du kvällen innan (ingen knådning behövs) och gräddar av frallorna på morgonen. Perfekt för dig som vill ha nybakat bröd på...
Luftig och god citronmarängtårta. Saftiga bottnar, syrlig lemoncurd, krämig grädde och söt maräng. Citronmarängstårtan är perfekt tårta om man föredrar mindre söta tårtor och bakverk. Jag förberedde och monterade tårtan...