https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Lättlagade recept
  • Matsedel v.34 | Middagar som ger matlådor

Matsedel v.34 | Middagar som ger matlådor

Posted on aug 18th, 2024
by Emilia
Categories:
  • Lättlagade recept
  • Matlådemat
  • Temainlägg
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Middagar som ger matlådor

Att laga matlådor är ett smart sätt att både spara pengar och äta hälsosamt. Genom att planera dina måltider och laga större portioner kan du enkelt få till flera måltider samtidigt. Det är inte bara bra för din plånbok utan även för din hälsa, då du får större kontroll över vad du äter. Dessutom minskar du matsvinnet och bidrar till en mer hållbar livsstil.

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Här kommer recepten! 💖

 

Måndag:

Pasta med broccoli och bacon

Pasta med broccoli och bacon

Pasta med broccoli och bacon. En otroligt god och lättlagad pasta. Den är dessutom prisvänlig att laga. Du kan köra på vilken sorts broccoli du vill. Fläsk, kyckling, kalkon men även rökt tofu för vegansk variant. Köper du fryst broccoli så kan du komma ner i pris.

Broccolitips!

Ibland känns det ovärt att köpa en hel broccoli eller två för bara ett recept. Vi brukar oftast köpa hem ett paket med fryst broccoli som vi bara tinar i micron när vi ska äta. Då får vi mycket mer för pengarna och kan enkelt se till att mängden broccoli i det vi lagar blir rätt!

Köp fryst broccoli här!

 

Tisdag:

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Kebabgryta med gult ris och vitlöksås. Perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Gott i matlåda och går även att göra med valfri sorts kebab. Jag använde fryst kebab från Citygross men valfri kebab funkar utmärkt. Extra gott blir det med vitlöksås och fefferonins (adlink) till. Den här kebabgrytan tar mig verkligen tillbaka till skolmatsalen den denna rätt ofta serverades.

 

Tips!

Cervera har kampanjer på produkter hela tiden, ofta med lite olika teman! Vill du stötta oss på Matinspo kan du klicka in till Cerveras hemsidag via någon av länkarna på denna sida. Det hjälper oss och visar även våra partners att vi är trovärdiga mot våra följare 💖

Titta närmare här!

 

Onsdag:

Lasagne på spisen – snabblasagne

Lasagne på spisen – snabblasagne

Lasagne på spisen – en snabblagad lasagne som du lagar direkt på plattan. Blir ju mer som en mix mellan lasagne och köttfärsås. Oavsett så blir det väldigt gott!

 

Torsdag:

Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Krämig myspasta med kantaller. Perfekt att laga under kanatarellsäsongen. Pastasåsen är densamma som mina tidigare myspastor men med kantareler till. Perfekt att laga när man inte orkar lägga mycket tid i köket men som ändå känns lyxigt och gott och lyxigt. Servera gärna gremolata till eller en syrlig ruccolasallad.

 

Tallrikstips!

Servera din pasta i en fin pastatallrik från Rosendahl!

Du kan köpa dem här!

 

Fredag:

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous. En enkel och smarrig middag som är både prisvärd och god dagen efter. Det är en väldigt enkel men smakrik middag!

 

Lördag:

Dragonkyckling med ris

Dragonkyckling med ris

Dragonkyckling med ris – en riktigt god och krämig kycklingrätt. Går fort att laga och passar utmärkt i matlådan. Ris påverkas inte på samma sätt som potatis och pasta när man värmer på och såsen blir bara ännu godare.

Servera gärna en syrlig gurksallad till!

 

Kökstips!

Uppgradera din köksutrustning nu inför sommaren med bra produkter från Bagaren och Kocken!

[the_ad id=”3437″]

Gå in och titta här!

 

Söndag:

Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

En smarrig vegetarisk moussaka! Istället för färs så har jag gjort en tomatsås med zucchini och aubergine.

Servera mer tzatziki och oliver eller sallad!

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


TÄVLING 💛  bidra till Matinspobössan i Musikhjälpe
TÄVLING 💛  bidra till Matinspobössan i Musikhjälpen och var med i utlottningen av min kokbok. Lottar ut 2 st!! ✨️ (länk till bössan i profil) 

I årets Musikhjälpen vill jag vara med och stötta det otroligt viktiga temat ”Alla barn har rätt att gå i skolan”. Utbildning är en av de starkaste nycklarna till trygghet, frihet och framtid – och varje barn förtjänar den chansen. 

Skänk valfritt belopp i bössan och var med och tävla om att vinna:
- Ett signerat exemplar av min kokbok Billiga Veckan (2 vinnare)

Det är en bok fylld med prisvärda, enkla och goda recept som gör vardagen lite lättare – och nu kan den också hjälpa till att göra världen lite bättre 💛 

Tävla igenom att
🌟 Swisha valfritt belopp till bössan & ta en printscreen som du skickar vid eventuell vinst
🌟 kommentera här att du bidragit om du vill vara med i utlottningen

Vinnarna presenteras 8/12 här och kontaktas av mig på DM 🥳 

Lycka till!

#musikhjälpen #musikhjälpen2025 #matinspo

Dags för adventsfrukost? Gör dessa fluffiga, enkla
Dags för adventsfrukost? Gör dessa fluffiga, enkla och goda vörtrutor 🎅 I samarbete med @rasaftsverige | En god mjuk fralla med julskinka, en otroligt krämig risgrynsgröt och smakrika Råsaft Red Love kallpressade äppeljuice på just Red Love äpplen, blir en perfekt adventsfrukost. Äpplena är både röda inuti och utanpå vilket ger juicen dess röd/rosa färg. 
Pressat i mikropresseriet i Loviseberg utanför Stockholm 🍎 

Så otroligt gott allihopa! Red Love finns i butikerna t om januari, så passa på 🥰 

Recept
12 rutor
Ingredienser 
25 g Jäst
6 dl Mjölk
2.5 msk Mörk sirap
1 tsk Salt
1 påse Vörtmix
3 dl Rågsikt
7 dl Vetemjöl

Att pensla med efter gräddning 
1 msk Smör
1 msk Mörk sirap 

Gör såhär 
Degen
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap och vörtkrydda. Vänd i hälften av mjölet och rågsiktet. Rör ihop med en slev. Vänd i salt och resten av mjölet och rågsiktet. Vänd sist eventuellt i blötlagda russin om du vill ha det i. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa på köksbänken över natten eller dagen (mellan 8-12h). Du kan jäsa i kylen också, då behöver degen vila på plåten 1-2h innan gräddning för att komma till rumstemperur och jäsa lite. 

Grädda
Klä en metallform eller plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med hjälp av en fuktig sked eller slev. Ca 30x25 cm. Skapa rutor med en blöt kniv. Täck med duk och värm sedan ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min. Innertempen ska vara 98 grader.
Ta ut och pensla med smält smör och mörk sirap (valfritt). Låt vila i 15-20 mi under duk och servera sedan med smör och ost. 

Frys in de bitar du inte äter upp direkt. 

#adventsfrukost #frukost #vörtbröd

Pepparkaksbollar på 3 ingredienser 🎅 frågade er va
Pepparkaksbollar på 3 ingredienser 🎅 frågade er vad jag kunde göra med alla pepparkakor efter min pepparkakstest och flera av er tipsade om pepparkaksbollar. Så enkelt och gott. Rekommenderar verkligen! 😍

Ingredienser 
350 g pepparkakor
150 g färskost
200 g vit choklad 

Gör såhär
Mixa pepparkakor med färskost till en kakdeg. Forma till bollar och låt stå i kylen en stund.
Doppa i vit smält choklad. Smula över lite pepparkaksskross.

#julbak #matinspo #pepparkaksbollar



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter