Matsedel v.34 | Middagar som ger matlådor
Veckans matsedel: Middagar som ger matlådor
Att laga matlådor är ett smart sätt att både spara pengar och äta hälsosamt. Genom att planera dina måltider och laga större portioner kan du enkelt få till flera måltider samtidigt. Det är inte bara bra för din plånbok utan även för din hälsa, då du får större kontroll över vad du äter. Dessutom minskar du matsvinnet och bidrar till en mer hållbar livsstil.
OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Här kommer recepten!
Måndag:
Pasta med broccoli och bacon
Pasta med broccoli och bacon. En otroligt god och lättlagad pasta. Den är dessutom prisvänlig att laga. Du kan köra på vilken sorts broccoli du vill. Fläsk, kyckling, kalkon men även rökt tofu för vegansk variant. Köper du fryst broccoli så kan du komma ner i pris.
Broccolitips!
Ibland känns det ovärt att köpa en hel broccoli eller två för bara ett recept. Vi brukar oftast köpa hem ett paket med fryst broccoli som vi bara tinar i micron när vi ska äta. Då får vi mycket mer för pengarna och kan enkelt se till att mängden broccoli i det vi lagar blir rätt!
Köp fryst broccoli här!
Tisdag:
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås
Kebabgryta med gult ris och vitlöksås. Perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Gott i matlåda och går även att göra med valfri sorts kebab. Jag använde fryst kebab från Citygross men valfri kebab funkar utmärkt. Extra gott blir det med vitlöksås och fefferonins (adlink) till. Den här kebabgrytan tar mig verkligen tillbaka till skolmatsalen den denna rätt ofta serverades.
Tips!
Cervera har kampanjer på produkter hela tiden, ofta med lite olika teman! Vill du stötta oss på Matinspo kan du klicka in till Cerveras hemsidag via någon av länkarna på denna sida. Det hjälper oss och visar även våra partners att vi är trovärdiga mot våra följare
Titta närmare här!
Onsdag:
Lasagne på spisen – snabblasagne
Lasagne på spisen – en snabblagad lasagne som du lagar direkt på plattan. Blir ju mer som en mix mellan lasagne och köttfärsås. Oavsett så blir det väldigt gott!
Torsdag:
Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta
Krämig myspasta med kantaller. Perfekt att laga under kanatarellsäsongen. Pastasåsen är densamma som mina tidigare myspastor men med kantareler till. Perfekt att laga när man inte orkar lägga mycket tid i köket men som ändå känns lyxigt och gott och lyxigt. Servera gärna gremolata till eller en syrlig ruccolasallad.
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous. En enkel och smarrig middag som är både prisvärd och god dagen efter. Det är en väldigt enkel men smakrik middag!
Lördag:
Dragonkyckling med ris
Dragonkyckling med ris – en riktigt god och krämig kycklingrätt. Går fort att laga och passar utmärkt i matlådan. Ris påverkas inte på samma sätt som potatis och pasta när man värmer på och såsen blir bara ännu godare.
Servera gärna en syrlig gurksallad till!
Kökstips!
Uppgradera din köksutrustning nu inför sommaren med bra produkter från Bagaren och Kocken!
[the_ad id=”3437″]
Gå in och titta här!
Söndag:
Vegetarisk moussaka
En smarrig vegetarisk moussaka! Istället för färs så har jag gjort en tomatsås med zucchini och aubergine.
Servera mer tzatziki och oliver eller sallad!