https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Lättlagade recept
  • Matsedel v.34 | Middagar som ger matlådor

Matsedel v.34 | Middagar som ger matlådor

Posted on aug 18th, 2024
by Emilia
Categories:
  • Lättlagade recept
  • Matlådemat
  • Temainlägg
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Middagar som ger matlådor

Att laga matlådor är ett smart sätt att både spara pengar och äta hälsosamt. Genom att planera dina måltider och laga större portioner kan du enkelt få till flera måltider samtidigt. Det är inte bara bra för din plånbok utan även för din hälsa, då du får större kontroll över vad du äter. Dessutom minskar du matsvinnet och bidrar till en mer hållbar livsstil.

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Här kommer recepten! 💖

 

Måndag:

Pasta med broccoli och bacon

Pasta med broccoli och bacon

Pasta med broccoli och bacon. En otroligt god och lättlagad pasta. Den är dessutom prisvänlig att laga. Du kan köra på vilken sorts broccoli du vill. Fläsk, kyckling, kalkon men även rökt tofu för vegansk variant. Köper du fryst broccoli så kan du komma ner i pris.

Broccolitips!

Ibland känns det ovärt att köpa en hel broccoli eller två för bara ett recept. Vi brukar oftast köpa hem ett paket med fryst broccoli som vi bara tinar i micron när vi ska äta. Då får vi mycket mer för pengarna och kan enkelt se till att mängden broccoli i det vi lagar blir rätt!

Köp fryst broccoli här!

 

Tisdag:

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Kebabgryta med gult ris och vitlöksås. Perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Gott i matlåda och går även att göra med valfri sorts kebab. Jag använde fryst kebab från Citygross men valfri kebab funkar utmärkt. Extra gott blir det med vitlöksås och fefferonins (adlink) till. Den här kebabgrytan tar mig verkligen tillbaka till skolmatsalen den denna rätt ofta serverades.

 

Tips!

Cervera har kampanjer på produkter hela tiden, ofta med lite olika teman! Vill du stötta oss på Matinspo kan du klicka in till Cerveras hemsidag via någon av länkarna på denna sida. Det hjälper oss och visar även våra partners att vi är trovärdiga mot våra följare 💖

Titta närmare här!

 

Onsdag:

Lasagne på spisen – snabblasagne

Lasagne på spisen – snabblasagne

Lasagne på spisen – en snabblagad lasagne som du lagar direkt på plattan. Blir ju mer som en mix mellan lasagne och köttfärsås. Oavsett så blir det väldigt gott!

 

Torsdag:

Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Krämig myspasta med kantaller. Perfekt att laga under kanatarellsäsongen. Pastasåsen är densamma som mina tidigare myspastor men med kantareler till. Perfekt att laga när man inte orkar lägga mycket tid i köket men som ändå känns lyxigt och gott och lyxigt. Servera gärna gremolata till eller en syrlig ruccolasallad.

 

Tallrikstips!

Servera din pasta i en fin pastatallrik från Rosendahl!

Du kan köpa dem här!

 

Fredag:

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous. En enkel och smarrig middag som är både prisvärd och god dagen efter. Det är en väldigt enkel men smakrik middag!

 

Lördag:

Dragonkyckling med ris

Dragonkyckling med ris

Dragonkyckling med ris – en riktigt god och krämig kycklingrätt. Går fort att laga och passar utmärkt i matlådan. Ris påverkas inte på samma sätt som potatis och pasta när man värmer på och såsen blir bara ännu godare.

Servera gärna en syrlig gurksallad till!

 

Kökstips!

Uppgradera din köksutrustning nu inför sommaren med bra produkter från Bagaren och Kocken!

[the_ad id=”3437″]

Gå in och titta här!

 

Söndag:

Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

En smarrig vegetarisk moussaka! Istället för färs så har jag gjort en tomatsås med zucchini och aubergine.

Servera mer tzatziki och oliver eller sallad!

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


LASAGNE I PANNA – en perfekt vardagslasse ❤️ f
LASAGNE I PANNA - en perfekt vardagslasse ❤️ färska plattor, Ricottakräm och god sås som varvas direkt i pannan. Är smidigare och ger även mindre disk 😍 

Spars & testa 🍽 

Ingredienser 
4-5 serveringar 
500 g köttfärs
1 lite gullök
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1-2 tsk socker
2 msk ketchup
2 pkt passerade tomater
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
Örtsalt/fond att smaka upp med
Peppar 

1 pkt färska lasagneplattor (stora ark) eller 2 pkt små 

Ricottakräm
250 g ricotta
70 g finriven parmesan 
0.25 dl mjölk 
Salt
Peppar 

Topping
Riven ost 

Köttfärssås 
Fräs köttfärsen ordentligt i olja till den fått yta. Vänd i finhackade gullök och riven vitlök. Stek ihop. Tillsätt kryddorna, ketchup, passerade, buljongtärning och vatten. Salta och peppra. Låt puttra på medel/låg värme i ca 15 min.
Blanda under tiden ihop ricottakrämen.
När såsen puttrat ner - smaka av med örtsalt/fond (t ex oxfond), peppar och eventuellt socker. 

Ricottakräm
Riv parmesanen och blanda ihop med ricotta, salt, peppar och mjölk.
Göt lasagnen
Sätt en stor kastrull med vatten där du kan koka plattorna snabbt.
Ta ut 2/3 av såsen ur pannan och lägg över i en skål. 
Doppa plattorna i kokande vatten (ej stormkoka) en åt gången i 20-30 sek och placera ut i pannan. Så det täcker såsen. Lägg över några klickar ricotta kräm och sen hälften av såsen som är kvar. 
Fortsätt med ett till lager sås, ricottakräm och plattor. Avsluta med plattor, Ricottakräm och riven ost. Tryck ner plattorna. Och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt lasagnen gott ihop sig i 10-15 min. Osten ska smälta och plattorna ska kännas mjuka. 

Servera sedan! 

#lasagne #middagstips #middag #lasagneipanna #matinspo #snabblagat #lättlagat #köttfärsås #matlagning


Chicken cashew wok på plåt 🫑🥦🥕
Det är

Chicken cashew wok på plåt 🫑🥦🥕
Det är smidigt att woka men detta är smidigare! Och gott 🤩

Ingredienser 

Kyckling 
600g kycklingfile eller lårfile
2 tsk japansk soja
1 riven vitlöksklyfta 
Lite olja 

2 morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
250 g Broccoli 
1 vitlöksklyfta 

Sås
0.75 dl oystersås
2.msk japansk soja
1.5 tsk kinesisk soja
2 msk Farinsocker 
2 tsk Majsstärkelse 

Övrigt
Ris
3 dl cashewnötter osaltade 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g.
Tärna kycklingen och blanda med soja och vitlök. Lägg på en mindre plåt eller ugnsform. 

Dela paprikan och skiva morot. Bryt broccolin i bitar. Placera på plåten, en större. Riv över vitlök och ringla över olja. Placera formen eller plåten med kycklingen på den större plåten. 
Lägg in i ugnen i cirka tjugo minuter. Blanda under tiden ihop såsen. 

Ta ut plåten och häll över såsen över grönsakerna. Och strö över cashewnötter.. Blanda ihop. Rosta i cirka tio minuter till. 

Blanda ihop med kycklingen och servera med ris. 

#matinspo #chickencashew #wok #middag #middagstips


Bamsebiff med inspiration från @mackanskost 👏
Bamsebiff med inspiration från @mackanskost 👏 En stor biff i stället för att forma flera små, i en smarrig sås! Blir otroligt saftigt och gott och något är rätt. Jag kommer göra flera gånger 😍 testa ifall du inte gjort det!

Spara & laga 💚

Ingredienser 
4 portioner 
1 dl ströbröd 
2 dl mjölk
500 g färs
1 ägg
1 riven gullök
Peppar 
1 msk kyckling eller Oxfond 
Vegeta alternativ salt 

Sås
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk Majsstärkelse
1.5 tsk kinesisk soja
1 tsk kyckling eller oxfond
[eppar 

Övrigt 
Lingonsylt
Kokt potatis eller potatismos

Gör såhär 
Koka potatis.

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i cirka tio minuter. Blanda sedan ihop köttfärs, ströbrödet, riven gulök, ägg, fond, peppar & vegeta. 
Arbeta ihop för hand. Värm en stekpanna med lite smör och lite olja, på medelvärme. Tryck ut färsen eller forma en stor biff innan som du lägger ner i panna och stek långsamt i några minuter tills undersidan får yta.
Gör såsen under tiden. Blanda lite grädde och majsstärkelse, tills majstärkelsen har lösts upp. Tillsätt då resterande grädde, mjölk ,kinesisk soja, fond och peppar.
När biffen har fått yta vänd hjälp av en tallrik och stek den andra sidan. Stek en kort stund tills under sidan får yta. Sänk värmen och ha på såsen. Låt puttra och tjocka till sig i 5-10 minuter. Klicka på lite lingonsylt på biffen. Låt gotta ihop sig och servera sen med kokt potatis.
Alternativt potatismos.
Ärtor och pressgurka är också gott till.

#middagstips #matlagning #hemlagat #vardagsmat #lättlagat



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter