Matsedel v.37 | Grytmiddagar att äta i höst
Veckans matsedel: Goda grytor att laga till middag
När löven faller och vinden viskar höstens ankomst, finns det inget som värmer mer än en rykande gryta. Kanske en mustig köttgryta med rotfrukter, eller en krämig grönsaksgryta med doft av timjan och rosmarin. Varje sked är en mjuk smekning mot själen, en påminnelse om att livet är gott, även när dagarna blir kortare. Här samlar jag några av mina favoritrecept på goda, höstiga grytmiddagar.
OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Ät en god gryta i veckan!
Måndag:
Sötpotatischili med bönor och linser
En rätt som sköter sig själv, nästan. Du slänger bara ner alla ingredienser i en stor gryta och låter de sedan småputtra i ca 1.5-2h.
Toppa med avokado, cheddar (eller annan smakrik ost), gräddfil och jalapenso. Men den är lika god som den är bara!
Tisdag:
Korvgryta med ris
Korvgryta med ris. En billig, god och lättlagad middag som passar hela familjen. Du kan laga denna med vilken korv du vill. Servera med ris och en god gurksallad till. Det går också utmärkt att servera korvgrytan med pasta eller potatis.
Tips!
Cervera har kampanjer på produkter hela tiden, ofta med lite olika teman! Vill du stötta oss på Matinspo kan du klicka in till Cerveras hemsidag via någon av länkarna på denna sida. Det hjälper oss och visar även våra partners att vi är trovärdiga mot våra följare
Titta närmare här!
Onsdag:
Limekyckling med ris, syrlig gurka och rättika
En fräsch rätt med en krämig sås med smak av lime, ingefära och kyckling. En middag som blir god i matlådan och passar att servera både till helg och vardag.
Toppar med riven rättika för att få fräschör och serverar gurka till för syra.
Serveringstips!
Spana in Mika-serien från Olsson & Jensen. Väldigt fina och ”operfekta” vilket jag tycker är så snyggt!
Köp dem på Nordic Nest här!
Torsdag:
Krämig tikka masala med linser
Jag har tidigare gjort tikka masala med kyckling och med paneer men det här är min senaste favorit! Så smakrikt och gott. Jag åt med ris till men couscous eller bulgur funkar också bra. Vill du baka naanbröd till så har jag ett recept här.
Tänk på att det behöver vara torkade röda linser och inte färdigkokta. De torkade släpper sväller och släpper stärkelse som gör att såsen tjockar till sig.
Ungersk gulasch med nokedi
En mustig och god ungersk gulasch med högrev. Till gulaschen serverade jag nokedli som är ungersk pasta. Nokedli är ungefär som klimpar av pasta. Jättegott till! Orkar man inte göra nokedli så är det supergott att servera gulaschen med gnocci, pasta eller potatis. Grytan jag använder finns här.
Gulasch är en optimal rätt till hösten när man vill göra något värmande och gott. Passa på att göra en större sats så räcker det i flera dagar, men det går även bra att frysa in gulaschen och värma på senare.
Video på hur man gör nokedli här.
Lördag:
Bouef bourguignon – God fransk gryta
Fransk gryta med högre som får puttra länge. När grytan är klar toppas den med stekt svamp, steklök och bacon. Som ger grytan massor av goda smaker. Grytan serveras vanligtvis med potatismos med det lika bra med kokt potatis eller ris.
Kökstips!
Uppgradera din köksutrustning nu inför hösten med bra produkter från Bagaren och Kocken!
[the_ad id=”3437″]
Gå in och titta här!
Söndag:
Enkel och god linsgryta
En god och smakrik linsgryta med vitlöksbrödsstavar till. Perfekt till matlådan och går även att äta tillsammans med ris, potatis eller andra kolhydrater. Jag hade gula linser i men det går även bra med röda.