Ingredients
-
Arepas
-
6.5 dl Pan - majsmjöl
-
8 dl Ljummet vatten
-
2 tsk Salt
-
Rapsoljaatt steka i
-
Rostad tomatsalsa
-
200 g Körsbärstomater
-
1 st Rödlök
-
1 tsk Chipotle chili
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
Salt
-
Olivolja
-
Valfritt protein
-
400 g Kyckling eller soyafiléer
-
1 tsk Grillkrydda
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Spiskummin
-
2 msk Rapsolja
-
Salt
-
Övrigt
-
10 Körsbärstomater
-
3 dl Guacamole
-
1 burk Majs
Directions
Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa, guacamole och valfritt protein. Arepa är ett populärt majsbröd i det nordliga länderna i Sydamerika, bland annat Colombia och Venezuela. Brödet fylls ofta med ost eller äts likt en taco med protein, avokado och grönsaker.
Arepas bakas med ett speciellt finkornigtmjöl som heter Pan eller Masa harina som är helt glutenfritt. Det kommer inte funka om man t ex köper ett majmjöl från Risenta.
Steps
1
Done
|
TomatsalsanSätt ugnen på 200 grader. Dela tomater och löken och lägg över i en form tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olja. Salta och krydda med chipotle chili. Rosta i 20-30 min tills löken och tomaterna fått färg. |
2
Done
|
ArepasBlanda mjölet och saltet i en skål. Tillsätt vatten tills degen går ihop är är lätt kletig men ändå formbar. Tillsätt mer vatten ifall det känns torrt. Den här degen behöver inte knådas utan bara gå ihop. |
3
Done
|
Övriga tillbehörTill arepas kan du antignen ha kyckling eller sojafilébitar för vegetariska. |
4
Done
|
ServeraGör en guacamole och dela tomater. Du kan också välja att ha andra grönsaker till. |