0 0
Baba ganoush – aubergineröra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Aubergine
3 msk Tahini
2 st Vitlöksklyftor
0.5 st Citron
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Baba ganoush – aubergineröra

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Baba ganoush, en god libanesisk aubergineröra. Röran är god som tillbehör till grillat, biffar eller till bröd. I röran har man tahini som är en sesampasta och finns att köpa i de flesta mataffärer.

Steps

1
Done

Förberedelser

Sätt ugnen på 250 grader. Gör 2 nagg i varje aubergine och placera dem på gallret i ugnen och rosta i ca 30 min tills de blir mjuka. Lägg en plåt under gallret i ugnen som fångar upp eventuell saft som släpper från auberginen. När de är klara lägg dem i en kastrull och täck med lock. Låt dem svettas och svalna - tar ca 1h.

2
Done

Gör baba ganoush

I en skål: vispa ihop tahini och pressad vitlök. Skala och mosa auberginen i en annan skål.
Blanda aubergine med tahinin och stavmixa ihop. Smaka sedan av med saft från en halv citron och salt. Ringla över lite olivolja innnan servering.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saffransbullar med mandelmassa
previous
Saffransbullar med mandelmassa
muhammara
next
Muhammara – paprikaröra med valnötter
Saffransbullar med mandelmassa
previous
Saffransbullar med mandelmassa
muhammara
next
Muhammara – paprikaröra med valnötter

Add Your Comment