Ingredients
-
2 st Aubergine
-
3 msk Tahini
-
2 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Citron
-
Salt
-
Peppar
Directions
Baba ganoush, en god libanesisk aubergineröra. Röran är god som tillbehör till grillat, biffar eller till bröd. I röran har man tahini som är en sesampasta och finns att köpa i de flesta mataffärer.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSätt ugnen på 250 grader. Gör 2 nagg i varje aubergine och placera dem på gallret i ugnen och rosta i ca 30 min tills de blir mjuka. Lägg en plåt under gallret i ugnen som fångar upp eventuell saft som släpper från auberginen. När de är klara lägg dem i en kastrull och täck med lock. Låt dem svettas och svalna - tar ca 1h. |
2
Done
|
Gör baba ganoushI en skål: vispa ihop tahini och pressad vitlök. Skala och mosa auberginen i en annan skål. |