• Home
  • Festmat
  • Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
1 0
Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

25 g Jäst
1 dl Vetemjöl special
2 st Ägg
2 dl Bovetemjöl
3 dl Mjölk
1 tsk Salt
Smör att steka i
Topping
Löjrom
Créme Fraiche
Gräslök
Rödlök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

  • 110
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, Creme Fraiche och gräslök. En klassik förrätt! Jag testade att äta till middag men det är mer av en förrätt ändå faktiskt 😀 Det är väldigt gott tillsammans med all topping, bovete har dock en väldigt specifik smak, men det är helt glutenfritt och rikt på magnesium, fosfor och essentiella aminosyror.

Steps

1
Done

Smula ner jästen i en bunke och vänd i fingervarm (ca 37) mjölk. Rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt sedan äggulor, vetemjöl, bovetemjöl och salt och rör ihop. Täck bunken och låt jäsa i ca 45 min. Visp under tiden upp äggvitorna och ställ kallt.

2
Done

När smeten jäst klart - vänd i äggvitan lite åt gången tills den är ihopblanad med smeten.

3
Done

Värm ett plättjärn eller en stekpanna och stek plättarna i en smör eller olja på medelhögvärme (en 6a på en 9e skalig platta). Stek ca 0.75 dl smet åt gången. Vänd på plätten när den börjar bubbla och inte känns lös.

4
Done

Servera plättarna med rom, creme fraiche eller smetana, gräslök och rödlök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Saftiga äppelmuffins med mindre socker
next
Texmex biffar med couscous- och bönsallad
previous
Saftiga äppelmuffins med mindre socker
next
Texmex biffar med couscous- och bönsallad

Add Your Comment