Ingredients
-
25 g Jäst
-
1 dl Vetemjöl special
-
2 st Ägg
-
2 dl Bovetemjöl
-
3 dl Mjölk
-
1 tsk Salt
-
Smöratt steka i
-
Topping
-
Löjrom
-
Créme Fraiche
-
Gräslök
-
Rödlök
Directions
Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, Creme Fraiche och gräslök. En klassik förrätt! Jag testade att äta till middag men det är mer av en förrätt ändå faktiskt 😀 Det är väldigt gott tillsammans med all topping, bovete har dock en väldigt specifik smak, men det är helt glutenfritt och rikt på magnesium, fosfor och essentiella aminosyror.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke och vänd i fingervarm (ca 37) mjölk. Rör ihop till en jämn smet. |
2
Done
|
När smeten jäst klart - vänd i äggvitan lite åt gången tills den är ihopblanad med smeten. |
3
Done
|
Värm ett plättjärn eller en stekpanna och stek plättarna i en smör eller olja på medelhögvärme (en 6a på en 9e skalig platta). Stek ca 0.75 dl smet åt gången. Vänd på plätten när den börjar bubbla och inte känns lös. |
4
Done
|
Servera plättarna med rom, creme fraiche eller smetana, gräslök och rödlök. |