Ingredients
-
1 kg Högrev
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 st Morötter
-
1 st Lök
-
2.5 dl Rödvin
-
2 st lagerblad
-
1.2 liter Vatten
-
1 msk Tomatpure
-
1 msk Timjan
-
2 tärningar Köttbuljong
-
1 msk Fond brynt schallottenlök
-
140 g Bacon
-
Peppar
-
Salt
-
Topping
-
400 g Champinjoner
-
5 st Steklök
-
140 g Bacon
-
Potatismos
-
1 kg Potatis
-
2 dl varm mjölk
-
50 g Smör
-
Örtsalt
Directions
Bouef bourguignon – God fransk gryta med högre som får puttra länge. När grytan är klar toppas den med stekt svamp, steklök och bacon. Som ger grytan massor av goda smaker. Grytan serveras vanligtvis med potatismos med det lika bra med kokt potatis eller ris.
Vill du ha en vegetarisk bouef så hittar du det här
Steps
1
Done
|
FörberedelserPutsa och tärna köttet. Finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna morötterna. Tärna baconet. |
2
Done
|
Börja tillagaSalta och peppra köttet. Bryn köttet på hög värme i grytan du ska koka i. Ställ åt sidan. När det är ungefär 30 minuter kvar kan du börja med toppingen och moset. |
3
Done
|
potatismosSkala och koka potatisen. Mosa med en potatisstomp. Addera varm mjölk, smör och örtsalt. Blanda ihop till en slät mos. |
4
Done
|
ToppingenSkala och dela steklöken i halvor. Fräs i smör på medelvärme tills de är mjuka och gyllene. Fräs sedan minichampinjonerna i samma panna. Avsluta med att steka baconet krispigt. Lägg över på en tallrik. |
5
Done
|
ServeraServera bouef bourguignonen med moset och toppa med den stekta löken, svampen och baconet (Och kanske en timjankvist för att göra det extra fint). |