Ingredients
-
500 g Champinjoner
-
1 dl Röda linser
-
1 dl Ströbröd
-
2 st Ägg
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Rapsolja
-
1 dl Solrosfrönrostade
-
Ramslök
-
Salt
-
Peppar
-
Timjan
Directions
Vegetarisk champinjonburgare, toppad med tryffelaioli, ost och rödlök. Rekommenderar starkt att ha sötpotatispommes till denna!
Alla äter vi burgare på våra egna vis, toppa med det du älskar till burgare och njuut!
Steps
1
Done
|
Koka linserna, tar ca 10 min. |
2
Done
|
Under tiden linserna kokar: Skölj champinjonerna och riv dem genom ett rivjärns grövre hål. |
3
Done
|
Rosta solrosfröna i en torr panna och blanda ihop med champinjonerna i en bunke. |
4
Done
|
Häll av linserna och blanda ned med champinjonerna och solrosfröna tillsammans med ägg, ströbröd, hackad ramslök och smaka av med salt, peppar, timjan och kryddor efter behag. |
5
Done
|
Använd en stavmixer eller en blender för att mixa massan till en grov färs. Låt stå i ca 5 min. |
6
Done
|
Rulla och platta till burgare. Stek på medelhög värme i olja på båda sidorna tills de blir gyllenbruna. |
7
Done
|
Lägg på en ostskiva och låt den smälta under de sista stekminuterna. |
8
Done
|
ServeringServera med tryffelaioli, sallad, rödlök och tomat tillsammans med sötpotatis. |
2 Comments Hide Comments
Hur mycket solrosfrön ska det vara då de inte står omnämnda i ingredienslistan
Tack! Fixar det direkt 🙂