Ingredients
- 3 st Chorizo
- 1 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpure
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- 2 tsk Strösocker
- 400 g Finkrossade tomater
- 2 dl Grädde
- Peppar
- Salt
-
Tillbehör (förslag)
- Ris
Directions
Chorizogryta som du kan servera med ris, bulgur eller som jag gjorde med spräzle. Spräzle köpte jag på Lidl under deras Alpvecka. Väldigt gott till men vet tyvärr inte vart det finns att köpa annars. Det är som färsk pasta som man steker på.
Men nog om den, den här chorizogrytan är också väldigt smarrig och en perfekt vardagsräddare. Smidig att göra och går givetvis också att göra med vego-korv
Steps
1 Done | PreppTärna chorizon, hacka löken och blanda alla kryddor i en liten skål. |
2 Done | Fräs chorizon i olja i en djup panna eller gryta tills den börjat få lite färg. Tillsätt då löken och stek lite till. |
3 Done | Tillsätt till sist grädden. Låt koka upp och smaka av salt och peppar. Låt småputtra någon minut till och servera sedan. |