Ingredients
-
Kyckling
-
4 st Kycklingfilé800 g
-
2 st Ägg
-
1.5 dl Vetemjöl
-
4 dl Cornflakes
-
1.5 tsk Santa Maria srirachakrydda
-
1 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Nymalen svartpeppar
-
Olja att steka i
-
kålsallad
-
250 g Vitkål
-
3 tsk Äppelcidervinäger
-
3 tsk Neutral olja
-
Salt
-
Peppar
-
sweetchilimajonnäs
-
1 dl Sweet chili sås
-
1 dl Majonnäs
Directions
Steps
1
Done
|
KålsalladStrimla kålen. Massera in med vinäger, olja, salt och peppar tills du är nöjd. |
2
Done
|
SweetchilimajonnäsBlanda sweetchili och majonnäs i en skål. Ställ i kylen under tiden. |
3
Done
|
KycklingDela kycklingfilen på mitten men inte helt. Du ska få en stor platt file. Banka filen lätt. Salta och peppra kycklingfilen på båda sidorna. Krydda kycklingen med vitlökspulver och chilipulver. |
4
Done
|
Med hjälp av en grillpinne vänd kycklingen först i mjöl, sen ägg och sist cornflakes. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
5
Done
|
ServeraServera kycklingen med kålsalladen och såsen. |