Ingredients
-
Kyckling
- 4 st Kycklingfilé800 g
- 2 st Ägg
- 1.5 dl Vetemjöl
- 4 dl Cornflakes
- 1.5 tsk Santa Maria srirachakrydda
- 1 tsk Vitlökspulver
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- Olja att steka i
-
kålsallad
- 250 g Vitkål
- 3 tsk Äppelcidervinäger
- 3 tsk Neutral olja
- Salt
- Peppar
-
sweetchilimajonnäs
- 1 dl Sweet chili sås
- 1 dl Majonnäs
Directions
Steps
1 Done | KålsalladStrimla kålen. Massera in med vinäger, olja, salt och peppar tills du är nöjd. |
2 Done | SweetchilimajonnäsBlanda sweetchili och majonnäs i en skål. Ställ i kylen under tiden. |
3 Done | KycklingDela kycklingfilen på mitten men inte helt. Du ska få en stor platt file. Banka filen lätt. Salta och peppra kycklingfilen på båda sidorna. Krydda kycklingen med vitlökspulver och chilipulver. |
4 Done | Med hjälp av en grillpinne vänd kycklingen först i mjöl, sen ägg och sist cornflakes. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
5 Done | ServeraServera kycklingen med kålsalladen och såsen. |