Ingredients
-
Tofu
-
400 g Fast tofu
-
1 påse Tacokrydda
-
1.5 dl Majsstärkelse
-
2 dl Mjölkvalfri sort
-
3 dl Panko
-
Rapsolja
-
Tillbehör
-
3 st Avokado
-
1 st Vitlöksklyftortill avokadon
-
Babytomatervalfri mängd
-
Romansalladvalfri mängd
-
Rödlökvalfri mängd
-
Majsvalfri mängd
-
Gräddfilvalfri mängd
-
Tortillavalfri mängd
Directions
Krispig tofu panerad i panko och smaksatt med tacokrydda. Ett enkelt och gott sett att variera tacosen och göra den vegetarisk. Servera med klassiska tacotillbehör så som sallad, rödlök, majs, tomater, guacamole och gräddfil.
Steps
1
Done
|
Sätt tofun i press (valfritt)Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt. |
2
Done
|
Tärna tofun. Häll upp majstärkelse i en påse och bland med tacokryddab. Häll valfri mjölk i en annan och en blandning panko i en tredje. Ska första tofu bitarna i majstärkelseblandningen, vänd sen i mjölk och sist i panko. Repetera tills alla bitar är panerade. Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme tills den är gyllenbryn. |
3
Done
|
Övriga tacotillbehärHacka alla grönsaker. Gör guacamolen. När jag går en enkel guacamole blandar jag bara mosad avokado med salt, pressad vitlök och lite olivolja. |
4
Done
|
Värm på tortillabröden och njut! |
One Comment Hide Comments
När jag lade tofun i mjölken försvann det mesta av tacokrydda och majsstärkelsen. Det blev väldigt lite smak på tofun. För svårt recept för mig.