Ingredients
-
500 g Fast potatis
-
1.5 dl Risokokt
-
300 g Valfri färs
-
2 st Morötter
-
1 st Lök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Cayennepeppareller efter smak
-
1 tsk Lökpulver
-
2 msk Paprikapulver
-
Örtsaltgärna Vegeta
-
Peppar
-
Rapsolja
-
Salt
-
Tillbehör
-
4 st Paprika röd
-
200 g Fetaost
Directions
Enkel vardagsrätt som dessutom är väldigt god – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor. En rätt inspirerad av rätten punjene paprike från balkan som är färsfyllda paprikor som bakas i ugn. Det är själva fyllningen som jag stekt på extra och bakat paprikorna för sig. Det går mycket snabbare att tillaga och gör sig perfekt i matlådan..
Serverar med fetaost till men går lika bra med yoghurt eller creme fraiche!
Steps
1
Done
|
FörberedelserKoka riset och låt det svala, detta kan du göra långt innan och ställa i kylen. |
2
Done
|
Rosta paprikornaSätt ugnen på 200 grader. Olja in och salta paprikorna och lägg i plåt. Täck plåten med folie och ugnsrosta paprikorna i 30-40 minuter (känns så att de är mjuka). Ta ut och låt paprikorna ligga kvar i plåten med foliet över så att de mjuknar. |
3
Done
|
Medan paprikorna rostas så gör du själva potatisfärsenSkala och riv potatis, morot och hacka lök så har du allt redo. Börja med att steka färsen tills den får ordentligt med yta. Salta och ställ åt sidan. Stek sedan den rivna potatisen med örtsalt till den är genomstekt och fått lite yta. Ställ även den åt sidan. |
4
Done
|
ServeraServera med fetaost (alternativt yoghurt och eller creme fraiche) och de ugnsrostade paprikorna! |