Ingredients
-
Laxburgare
- 400g LaxJag använde fryst men det går även bra med färsk
- 2 dl Persilja
- 3 st Schalottenlök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.75 dl Panko
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Chilipulver
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- Fast potatis
- 4 st Hamburgerbröd
- 1 st Avokado
- 1 st Paprika röd
- 2 dl Créme Fraiche
- 2 tsk Sriracha
- Sallad
Directions
Laxburgare tillsammans med avokado, paprika, sallad och en enkel sås på naturell creme fraiche och sriracha. Vill man inte ha en sås med sting i så kan man köra på någon smaksatt Creme Fraiche alternativt vanlig hamburgardressing.
Jag använde fryst lax till mina burgare som fått tina nästan helt. Det går självklart bra med färsk men tycker fryst funkar perfekt till burgare då det känns lite tråkigt att mala färsk lax som är väldigt dyrt.
Steps
1 Done | FörberedelserTina laxen om du använder fryst så att den nästan är helt tinad.S |
2 Done | LaxburgareMixa persilja, lök och vitlök i en matberedare. Ställ åt sidan. Mixa nu laxen till en köttfärsliknande konsistens, den ska alltså inte vara helt mald. (Se bild). Blanda sedan laxen med persilja och löken och sedan övriga ingredienser (salt, peppar, lökpulver, panko (går bra att ersätta med vanligt ströbröd). och chilipulver. Blanda ihop. |
3 Done | Stek burgarnaForma till ca 4-5 laxburgare och stek i olja på medelvärme. Ca 3 min per sida eller tills de är gyllene. Rosta sedan bröden i samma panna. |
4 Done | ServeringServera laxburgaren i bröd med sallad, paprika, avokado och en sås på sriracha och creme fraiche som du blandar ihop lättt så att creme fraichen inte blir för lös. |