Ingredients
-
2 st Ägg
-
2.5 dl Vetemjöl
-
2 dl Mjölk
-
2.5 tsk Bakpulver
-
2 tsk Vaniljsocker
-
0.5 g Saffran
-
Topping
-
Ljus sirap
Directions
Fluffiga saffranspannkakor! Supergoda och fluffiga saffranspannkakor som smakar som att äta lussebullar. Åts med sirap och det passade riktigt bra ihop, men föredrar du någon sylt så funkar såklart det. För att få mina pannkakor extra fluffiga vispar jag äggvitan till ett hårt skum.
Jag kan varmt rekommendera att använda Santa Maria saffranspaste.
Gör du en större sats så kan du fortfarande behålla samma mängd saffran.
Steps
1
Done
|
Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop med mjölk till en trög smet. Tillsätt saffran. Separera äggulor och äggvitor. Vänd ner äggulorna i smeten och vispa upp äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott. |
2
Done
|
Stek pannkakorna i lite olja på medelvärme. |
3
Done
|
Servera med sirap! |