Ingredients
-
1 kg Fast potatis
-
1 dl Rapsolja
-
1 msk Salt
Directions
Frasiga potatisklyftor! Supergoda potatisklyftor eller chunks som passar perfekt som tillebör till grillat, biffar mm. Potatisen kokas först och bakas sedan i ugn i varm olja, det blir som en fritering i ugnen men med mindre olja. Det tar lite tid att få dem helt gyllene, men det är det värt! Den blir riktigt frasig på insidan och mjuk på insidan.
Steps
1
Done
|
Skala och koka potatisenSkala potatisen och dela dem i klyftor eller halvklyftor. Koka sedan i ordentligt saltat vatte, ca 1 msk vatten i 1-1.5 liter vatten. |
2
Done
|
Rosta potatisen i ugnenHäll 1 dl rapsolja eller annan neutral olja i en djup ugnsform. Värm formen med oljan i ugnen i 4-5 minuter och lägg sedan i potatisen. Det ska fräsa till när du lägger ner potatisen. |
3
Done
|
När potatisen är färdig. Lyft ur den ur formen med en hålslev och låt den rinna av på hushållspapper. Servera sedan till valfritt tillbehör. |