Ingredients
-
125 g Smör
-
6 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
3.5 dl Mjölk
-
2.5 dl Kolsyrat vatten
-
2 st Ägg
-
1 krm Salt
-
Tillbehör
-
Sylt
-
Vispgrädde
Directions
Supersmarriga och frasiga våfflor. För att få goda och frasiga våfflor har jag kolysarat vatten i smeten och förbered smeten ett tag innan så bakpulvret och kolsyran får aktiveras. En annan viktigt och avgörande sak för att få goda våfflor är ett bra våffeljärn. Våffeljärnet ger förutsättningar för att våfflorna ska bli jämt gräddade och få det där perfekta fraset på utsidan men vara mjuka inuti.
Ett varumärke som har bra våffeljärn är Wilfa, annonslänk Jag själv har modellen 623 som jag är väldigt nöjd med.
Hur ska du förvara våfflorna för att de ska behålla sitt fras?
Undvik att stapla våfflorna på varandra. Lägg dem på ett galler. Ska du inte äta våfflorna direkt kan du hålla dem varma i ugnen på 50 grader.
Steps
1
Done
|
SmetenSmält smöret. |
2
Done
|
Grädda våfflornaGrädda våfflorna i ditt våffeljärn och lår de färdiga våfflorna vila på galler. |
3
Done
|
ServeraServera våfflorna med valfritt tillbehör - förslagsvis jordgubbssylt och grädde. |