Ingredients
-
Räkorna
- 350 g Scampi
- 1 st Ägg
- 2 dl Panko
- 2 dl Vetemjöl
- 4 dl Frityrolja
-
Basilikaaioli
- 2 dl Majonnäs
- 1 kruka Basilika
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 st Lime
- Salt
Directions
Friterade räkor med basilikaaioli! Supergod rätt att servera till tapas, t ex patatas bravas så kan du passa på att använda samma olja till båda rätterna!
Låt räkorna tina och torka och salta dem innan du panerar dem.
Steps
1 Done | Panera räkornaTina räkorna och torka av dem i hushållspapper. Salta dem å låt dem suga in saltet. |
2 Done | FriteraVärm på oljan i en djup panna eller mindre kastrull. Försök hålla värmen på oljan till 170 grader. Fritera så många räkor som får plats åt gången. Fritera tills de är gyllene i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. |
3 Done | BasilikaioliLägg alla ingredienser i en blender och mixa! Smaka av med salt. |
4 Done | ServeraServera räkorna med aiolin! |