Ingredients
-
Köttbullar
-
500 g Blandfärs
-
2 st Ägg
-
1 dl Ströbröd
-
50 g Finriven parmesan
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Olivolja
-
1 dl Persiljafinhackad
-
Salt
-
Peppar
-
Rapsoljaatt steka i
-
Tomatsås
-
800 g Finkrossade tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Fond brynt schallottenlök
-
1 msk Oregano
-
2 tsk Strösocker
-
1 msk Olivolja
-
0.5 dl Grädde
-
Peppar
-
Salt
-
Övrigt
-
Spaghetti
-
Finriven parmesan
Directions
Italienska miniköttbullar i tomatsås och pasta. Jättegoda små köttbullar smaksatt med bland annat parmesan som serveras med spaghetti och tomatsås. En väldigt god vardagsrätt som också passar bra till helgen. Toppa med mer parmesan och servera en god sallad till så får du en toppen middag.
Fler goda pastarecept
Vegetarisk pasta med köttfärssås
Steps
1
Done
|
TomatsåsenLägg alla ingredienser i en kastrull eller djup panna förutom grädden. Låt koka upp och sedan puttra ihop i ca 20-30 minuter på låg värme. Rör om då och då. När tomatsåsen kokat ner - vänd i grädden och smaka av med salt. Grädden balanserar upp lite av syran. |
2
Done
|
KöttbullarnaBlanda ihop alla ingredienser i en bunke. Arbeta ihop med händerna och rulla sedan till små bollar. |
3
Done
|
Rör ihopNär tomatsåsen är klar vänd ner köttbullarna tills de blivit varma. |
4
Done
|
ServeraServera miniköttbullarna och såsen med spaghetti! Valfritt att toppa med parmesan. |