Ingredients
-
500 g Kalkonkorv
-
1 st Gullök
-
1.5 msk Tomatpure
-
2.5 msk Ketchup
-
2.5 msk Paprikapulver
-
1 msk Timjan
-
5 dl Vispgrädde
-
2 dl Mjölk
-
Salt
-
Peppar
-
Majsstärkelseom du vill ha en lite tjockare sås
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Krämig gräddbaserad kalkonstroganoff med ris. Kalkonkorven smakar ungefär som falukorven man är lite tjockare och tuggigare i konsistensen. Väldigt gott, men du kan självklart använda annan falukorv med.
Steps
1
Done
|
Börja med att hacka löken och strimla kalkonfalukorven i strimlor. Fräs sedan löken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt korven och fräs den tills den fått färg. Tillsätt ketchup och tomatpure och stek i 2 minuter till. |
2
Done
|
Vänd i grädden och kryddorna (salt, peppar, paprikapulver och timjan). Låt koka upp och puttra på medelvärme/låg under tiden du kokar riset. Om du vill ha en tjockare sås kan du reda såsen med lite majstärkelse (ca 2 tsk i 0.75 dl vatten). |
3
Done
|
Servera med ris och en god sallad! |