Ingredients
- 500 g Kalkonkorv
- 1 st Gullök
- 1.5 msk Tomatpure
- 2.5 msk Ketchup
- 2.5 msk Paprikapulver
- 1 msk Timjan
- 5 dl Vispgrädde
- 2 dl Mjölk
- Salt
- Peppar
- Majsstärkelseom du vill ha en lite tjockare sås
-
Tillbehör
- Ris
Directions
Krämig gräddbaserad kalkonstroganoff med ris. Kalkonkorven smakar ungefär som falukorven man är lite tjockare och tuggigare i konsistensen. Väldigt gott, men du kan självklart använda annan falukorv med.
Steps
1 Done | Börja med att hacka löken och strimla kalkonfalukorven i strimlor. Fräs sedan löken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt korven och fräs den tills den fått färg. Tillsätt ketchup och tomatpure och stek i 2 minuter till. |
2 Done | Vänd i grädden och kryddorna (salt, peppar, paprikapulver och timjan). Låt koka upp och puttra på medelvärme/låg under tiden du kokar riset. Om du vill ha en tjockare sås kan du reda såsen med lite majstärkelse (ca 2 tsk i 0.75 dl vatten). |
3 Done | Servera med ris och en god sallad! |