Ingredients
-
3.5 dl Bulgurokokt
-
1.5 dl Tomatpure
-
2 msk Ajvar
-
1 st Lök
-
1 tsk Chiliflakes
-
1 tsk Vitlökspulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Spiskummin
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
1 st Citron
-
2 msk Olivolja
-
2 msk Granatäpplesirap
-
1 st Rödlök
-
1 st Paprika röd
-
3 dl Bladpersiljafinhackad
-
1 st Granatäpple
-
Sallad
Directions
Kisir – turkisk bulgursallad. Supergod syrlig sallad som passar perfekt till sommarens picknickar och bufféer. Ät den som den är med citron och inlagda grönsaker eller servera till grillat.
Steps
1
Done
|
BulgurKoka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder resten. |
2
Done
|
ÖvrgtFinhacka rödlök, paprika och persilja. Blanda ihop tillsammans med den svalnade bulguren och blanda i granatäpplesirap, olivolja och citron. Smaka av med salt och mer citron ifall du vill ha ännu mer kyla. |
3
Done
|
ServeraLägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad och citronklyftor. Toppa med granatäpplekärnor. |