Ingredients
- 3.5 dl Bulgurokokt
- 1.5 dl Tomatpure
- 2 msk Ajvar
- 1 st Lök
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Spiskummin
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 1 st Citron
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Granatäpplesirap
- 1 st Rödlök
- 1 st Paprika röd
- 3 dl Bladpersiljafinhackad
- 1 st Granatäpple
- Sallad
Directions
Kisir – turkisk bulgursallad. Supergod syrlig sallad som passar perfekt till sommarens picknickar och bufféer. Ät den som den är med citron och inlagda grönsaker eller servera till grillat.
Steps
1 Done | BulgurKoka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder resten. |
2 Done | ÖvrgtFinhacka rödlök, paprika och persilja. Blanda ihop tillsammans med den svalnade bulguren och blanda i granatäpplesirap, olivolja och citron. Smaka av med salt och mer citron ifall du vill ha ännu mer kyla. |
3 Done | ServeraLägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad och citronklyftor. Toppa med granatäpplekärnor. |