Ingredients
-
Färsen
-
500 g Blandfärs
-
800 g Finkrossade tomater
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Timjan
-
1 tsk Basilika
-
1 tsk Lökpulver
-
Peppar
-
Örtsalt
-
Bechamel
-
12 dl Mjölk
-
1 dl Vetemjöl
-
75 g Smör
-
1.5 dl Riven mozzarella
-
Muskotnöt
-
Salt
-
Övrigt
-
1 paket Lasagneplattor
-
300 g Riven mozzarella
Directions
Klassisk lasagne! Ett recept som saknades här på matinspo fram tills nu. Den här lasagnen är gjord på köttfärs och bechamel samt torra lasagneplattor och riven mozzarella. Jag rekommenderar att toppa lasagnen med riven mozzarella. Grädda den med folie på första 25 min och avsluta utan folie så den får fin färg. Med extra mycket bechamel blir den otroligt krämig och god! Vill du göra lasagnen vegetarisk så byt bara ut färsen.
Recept på vegetarisk lasagne med grönsaker.
Steps
1
Done
|
FärsenStek färsen. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna. Gå i med finkrossade tomater. Låt koka upp. Salta och peppra och låt puttra på medel till låg värme i ca 15-20 min. Under tiden kan du sätta på ugnen och börja med bechamelsåsen. |
2
Done
|
BechamelsåsSmält smöret i en kastrull. Värm upp mjölken i micron så att den är ljummen. Tillsätt mjölet och rör ihop tills de har klumpats ihop med smöret. Låt det gå en kort stund utan att det bränns och tillsätt sedan lite mjölk åt gången. Ungefär 1/3. Låt det koka upp och tillsätt resten. Fortsätt så under omrörning tills all mjölk är i. Riv ner muskotnöt och salta. Vänd i osten och låt den smälta in. Smaka av. Bechamelen kommer ge smak till lasagnen så vi vill inte ha en smaklös bechamel. |
3
Done
|
Montera lasagnenTa fram en form ca 20x30 cm. Häll på lite bechamel i botten (ca 1-2 dl). Varva sedan - plattor, färs, bechamel, och lite riven mozzarella (spara mest till toppen). På sista lagret har du enbart bechamel och riven mozzarella. Täck formen med folie och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min på 200 grader. Ta av foliet och grädda i ca 10-15 min till eller tills lasagnen fått färg. Låt den svalna och sätta sig något och servera sedan med en god sallad till! |
4 Comments Hide Comments
Hej ser inte hur många grader ska det var?supergod lasagne annars!Gör den igen 😍
200 grader! 😀
Äntligen! här är den ju, lasagnen jag letat efter! Kryddade köttfärsen en del extra, men det är väl en smaksak. Blev perfekt krämig och god 🙂
Oj det måste jag ju skriva till!
Men ca 40-50 min men håll koll efter 30-35