Ingredients
-
Kyckling - marinad
-
400 g Kycklinglårfilé
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 dl Mjölk
-
1 msk Ljus risvinäger
-
Salt
-
Peppar
-
Panering
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Paprikapulver
-
1.5 tsk Bakpulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Vitlökspulver
-
2 krm Peppar
-
Glaze
-
2 msk Gochujang
-
2 msk Honung
-
3 msk Farinsocker
-
1 msk Rapsoljaeller annan neutral olja
-
3 msk Japansk soya
-
1 msk Sesamfrön
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Ingefära
-
1 tsk Chiliflakes
-
Tillbehör
-
Rapsoljaatt fritera i
-
Ris
-
Gurka
-
Salt
-
Vitvinsvinäger
-
Chiliflakes
Directions
Supergod korean fried chicken med ris och gurksallad. Har gjort ett liknande recept tidigt men den här gången gjorde jag bland annat en glaze på Gochujang. Gochujang är en koreansk chilipasta som finns att köpa på asiatiska livsmedelsbutiker eller på större matbutiker. Jag hittade det på Willys.
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenBörja med att dela kycklingen i mindre bitar. Salta lätt och blanda sedan med mjölk, vinäger, salt, peppar och vitlök i en bunke. Täck bunke och ställ i kylen i minst 2h. Går bra att låta det stå över dagen eller över natten. |
2
Done
|
PaneraBlanda alla ingredienser till paneringen. Vänd sedan alla kycklingbitar i blandningen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen. |
3
Done
|
FriteraVärm på olja i en medelstor panna. Ett par dl olja räcker. Fritera ett par bitar åt gången (så många som får plats i pannan utan bitarna ligger på varandra). Fritera i 2-3 min tills de är gyllene och klara. Du kan kolla en bit och se om den är klar. Lägg över bitarna på hushållspapper. Under tiden du steker kycklingen så kan du påbörja glazen). |
4
Done
|
GlazenRiv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd kycklingen i glazen. |
5
Done
|
Servera kycklingen direkt med ris och en syrlig gurksallad (strimlad gurka med salt, chiliflaks och vinäger efter smak), toppa med salladslök/persilja och sesamfrön (valfritt). |