Ingredients
-
400 g Kycklingfilé
-
250 g Skogschampinjoner
-
1 st Paprika röd
-
2 st Schalottenlök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Vispgrädde
-
1 dl Créme Fraiche
-
1.5 msk Tomatpure
-
5 dl Köttbuljong
-
2 msk Kycklingfond
-
2 msk Persilja
-
1 nypa Strösocker
-
1.5 msk Kinesisk soya
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Ris
-
Gurka
Directions
Krämig och god kycklinggryta med champinjoner och paprika. Kycklinggrytan får mustig smak av buljongen, fonden, soyan och smakerna från löken och svampen. Du kan variera receptet med andra grönsaker eller örter. Servera grytan med ris och en syrlig sallad.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSkölj och hacka champinjonerna. Hacka lök, paprika och kycklingen i mindre bitar. Koka upp 5 dl köttbuljong. |
2
Done
|
Fräs löken i olja. Tillsätt sedan champinjonerna och fräs tills de fått fin färg. Ställ åt sidan och stek nu kycklingen. Pressa ner vitlök och ha i tomatpuré. Stek 1-2 minuter. Vänd ner champinjonerna med löken och köttbuljongen. Låt koka upp. |
3
Done
|
Vänd då i: kycklingfond, kinesisk soya, creme fraiche, paprika. grädde, salt, 1 nypa socker och peppar och låt koka puttra i ca 10 min. Smaka av och red med majstärkelse som du späder med vatten för en tjockare sås. Tillsätt lite åt gången samtidigt som du rör om. |
4
Done
|
Servera kycklingrytan med ris och en syrlig gurksallad. |
2 Comments Hide Comments
Riktigt gott!
Men 5 dl köttbuljong tycker jag är för mycket, 2-3 dl räcker mer än väl i min smak.
Kul att höra! Ja, mindre buljong funkar utmärkt också!