Ingredients
- 2 st Paprika röd
- 100g Spenatfärsk
- 5 dl Grönsaksbuljong1 tärning i 5 dl vatten
- 3 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Tomatpure
- 20 g Smör
- 5 dl Vispgrädde
- 0.75 dl Röd pesto
- 2 st Schalottenlök
- 500 g Tagliatelle
-
Kryddor
- 2 msk Paprikapulver
- 1 msk Oregano
- 1 msk Lökpulver
- 0.5 msk Cayennepeppar
- 0.5 msk Basilika
- Salt
- Peppar
Directions
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika. En otroligt krämig pasta med mycket smak. Jag toppade med rätten med parmesan för extra umami, men utesluter du den och byter ut grädden så får du en helt vegansk pasta.
Steps
1 Done | Hacka lök och strimla paprikan. Koka upp grönsakbuljongen. Stek löken låg värme i både smör och olja utan att den tar färg. Pressa i vitlöken och tomatpuré. Stek i 2-3 min till. Tillsätt sedan alla kryddor och röd pesto. Vänd i paprikan och buljongen. Låt koka upp och tillsätt sedan grädde. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan. |
2 Done | Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och vänd om tills den krympt i storlek. Vänd i pastan. Toppa med parmesan om du vill. Smaklig måltid! |
4 Comments Hide Comments
Vilken röd pesto används?
https://www.willys.se/produkt/Pesto-Rosso-101135086_ST här kört på den här, men andra sorter funkar också
Jättegod! Lagat den flera gånger 🙂
Vad roligt att höra! <3