Ingredients
-
Kycklingen
- 1 kg Kycklingben
- 2 msk Tomatpure
- 1 tsk Kinesisk soya
- 1 tsk Japansk soya
- 2 tsk Farinsocker
- 1 msk Grillkrydda
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 dl Rapsolja
-
Salladen
- 200 g Blandsallad
- 1 st Gurka
- 250 g Körsbärstomater
- 1 st Paprika röd
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 0.75 dl Olivolja
- 3 dl Finriven parmesan
- Salt
- Peppar
Directions
Kycklingben och sallad med parmesandressing. Enkel och god kycklingrätt som du kan komplettera med valfritt tillbehör: couscous, quiona eller potatis kanske?
Steps
1 Done | KycklingenBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänd ner kycklingbenen. Marinera i minst 30 min men gärna längre. |
2 Done | Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en form och grädda i ca 30 min, tills klubborna fått fin färg och är genomstekta. |
3 Done | SalladenBlanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar. |
4 Done | ServeraServera klubborna med salladen! Om du vill så kan du även ha quinoa, couscous eller potatis till! |