Ingredients
-
600 g Kycklingfilé
-
2 st Ägg
-
Pankoatt vända kycklingen i
-
Vetemjölatt vända kycklingen i
-
Salt
-
Lökpulver
-
Bönsallad
-
250 g Sojabönor
-
150 g Blandsallad
-
10 st Rädisor
-
1 st Gurka
-
Rapsolja
-
Salt
-
Vinägrett
-
1 st Citron
-
0.5 dl Olivolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Persilja
-
Flingsalt
Directions
Kycklingschnitzel med bönsallad och citron-och persiljevinägrett. Enkel och god schnitzel med fräsch och syrligt vinägrett och sallad. Det går även bra att t.ex couscous eller klyftpotatis till om man vill det.
Tips: Stek schnitzeln i rikligt med olja på medelvärme tills den blir gyllene. Om du steker många bitar kan du kanske behöver byta olja/rengöra pannan i mellan då ströbrödet som släpper ofta bränns lätt efter ett tag1
Steps
1
Done
|
KycklingschnitzelDela kycklingfileerna i två delar om den är för tjock. Banka ut dem försiktigt mellan 2 bakplåtspapper. Salta. |
2
Done
|
Vispa upp äggen i en skål och häll upp panko och mjöl i 2 olika skålar. I skålen med mjöl - blanda ner lite salt och lökpulver. Börja med att hälla upp lite så att du kan vända kycklingfilen, så kan du fylla på om det behövs mer. |
3
Done
|
Vänd kycklingfileerna först i mjöl, sen ägg och sist panko. Stek i riktigt med olja på medelvärme tills de är gyllene på båda sidorna. |
4
Done
|
SalladenSkölj och skiva önskad mängd grönsaker. Tina sojabönorna. Blanda ihop i en skål. Salta och ringla över olja. |
5
Done
|
Kläm ur saften ur citronen. Rör ner olivolja, persilja, vitlök och salt. |
6
Done
|
ServeringServera schnitzeln med vinägretten och salladen. |