Ingredients
- 600 g Kycklingfilé
- 2 st Ägg
- Pankoatt vända kycklingen i
- Vetemjölatt vända kycklingen i
- Salt
- Lökpulver
-
Bönsallad
- 250 g Sojabönor
- 150 g Blandsallad
- 10 st Rädisor
- 1 st Gurka
- Rapsolja
- Salt
-
Vinägrett
- 1 st Citron
- 0.5 dl Olivolja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Persilja
- Flingsalt
Directions
Kycklingschnitzel med bönsallad och citron-och persiljevinägrett. Enkel och god schnitzel med fräsch och syrligt vinägrett och sallad. Det går även bra att t.ex couscous eller klyftpotatis till om man vill det.
Tips: Stek schnitzeln i rikligt med olja på medelvärme tills den blir gyllene. Om du steker många bitar kan du kanske behöver byta olja/rengöra pannan i mellan då ströbrödet som släpper ofta bränns lätt efter ett tag1
Steps
1 Done | KycklingschnitzelDela kycklingfileerna i två delar om den är för tjock. Banka ut dem försiktigt mellan 2 bakplåtspapper. Salta. |
2 Done | Vispa upp äggen i en skål och häll upp panko och mjöl i 2 olika skålar. I skålen med mjöl - blanda ner lite salt och lökpulver. Börja med att hälla upp lite så att du kan vända kycklingfilen, så kan du fylla på om det behövs mer. |
3 Done | Vänd kycklingfileerna först i mjöl, sen ägg och sist panko. Stek i riktigt med olja på medelvärme tills de är gyllene på båda sidorna. |
4 Done | SalladenSkölj och skiva önskad mängd grönsaker. Tina sojabönorna. Blanda ihop i en skål. Salta och ringla över olja. |
5 Done | Kläm ur saften ur citronen. Rör ner olivolja, persilja, vitlök och salt. |
6 Done | ServeringServera schnitzeln med vinägretten och salladen. |