Ingredients
-
Pannbiffar
-
1 st Lök
-
125 g Tärnad bacon
-
500 g Blandfärs
-
1 msk Kycklingfond
-
1 dl Ströbröd
-
1 dl Mjölk
-
1 st Ägg
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Potatismos
-
1 kg Fast potatis
-
25 g Smör
-
1 dl Mjölk
-
Örtsalt
-
Gräddsås
-
3 dl Vispgrädde
-
2 dl Mjölk
-
25 Smör
-
1 msk Vetemjöl
-
1 msk Kycklingfond
-
2 tsk Kinesisk soya
-
Tillbehör
-
Ärtor
-
Lingon
Directions
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon. Knaprigt stekt och stekt lök i pannbiffarna gör dem extra goda och saftiga. Vill du inte göra potatismoss går det bra med vanlig kokt potatis också. Jag använder blandfärs för att det är lite fetare och blir saftigast, men det går bra med annan färs ocksså!
Steps
1
Done
|
PannbiffarBlanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Stek baconet tills de får ordentligt med yta. Finhacka och stek löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, bacon, salt, fond och peppar ordentligt. Forma till biffar. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då. |
2
Done
|
PotatismosSkala och tärna potatisen. Koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstomp - tillsätt rumstempererat smör och varm mjölk. Blanda tills du får ett välmosat mos. Tillsätt örtsalt efter smak. |
3
Done
|
SåsSmält smöret och tillsätt mjölet. Tillsätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i 4-5min. |
4
Done
|
Lingon och ärtorKoka valfri mängd ärtor. |
5
Done
|
ServeraServera pannbiffarna med potatismoset, ärtor, såsen och rårörda lingon. |
One Comment Hide Comments
Detta va jääävlig gött! Stekt lök och bacon gjorde en utrolig skillnad.