Ingredients
- 1 kg Nötfärs
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Rapsolja
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Salt
- 2 krm Peppar
- 1 st Lök
- 1.5 tsk Bikarbonatalternativt 2.5 tsk bakpulver
- 1 dl Kolsyrat vatten
-
Tillbehör
- Pitabröd
- Chiliflakes
- KajmakEn populär färkost i Balkan
- Lök
Directions
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak. En god och populär burgare. Pljeskavice är Serbiens nationalrätt men är populär i flera delar av balkan. Godast blir den grillad men det går också att steka den i pannan.
Steps
1 Done | Kvällen innan tillagningBlanda alla ingredienser till pljeskavice förutom löken. Täck väl och ställ i kylen över natten eller över dagen om du förbereder på morgonen. |
2 Done | Dags att grilla eller stekaBlanda i finhackad lök i färsen. Forma tillbollar och olja in bollarna. Platta till med händerna med hjälp av plastfolie eller fryspåsar och lägg dem med folie emellan så att de inte fastnar. |
3 Done | ServeraServer med nygräddade bröd, kajmak, kök, chiliflakes och kanske även ajvar och sallad om du vill! |