Ingredients
-
1 kg Nötfärs
-
3 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Rapsolja
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Salt
-
2 krm Peppar
-
1 st Lök
-
1.5 tsk Bikarbonatalternativt 2.5 tsk bakpulver
-
1 dl Kolsyrat vatten
-
Tillbehör
-
Pitabröd
-
Chiliflakes
-
KajmakEn populär färkost i Balkan
-
Lök
Directions
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak. En god och populär burgare. Pljeskavice är Serbiens nationalrätt men är populär i flera delar av balkan. Godast blir den grillad men det går också att steka den i pannan.
Steps
1
Done
|
Kvällen innan tillagningBlanda alla ingredienser till pljeskavice förutom löken. Täck väl och ställ i kylen över natten eller över dagen om du förbereder på morgonen. |
2
Done
|
Dags att grilla eller stekaBlanda i finhackad lök i färsen. Forma tillbollar och olja in bollarna. Platta till med händerna med hjälp av plastfolie eller fryspåsar och lägg dem med folie emellan så att de inte fastnar. |
3
Done
|
ServeraServer med nygräddade bröd, kajmak, kök, chiliflakes och kanske även ajvar och sallad om du vill! |