Ingredients
-
Pastadegen
-
250 g Vetemjöl
-
3 st Ägg
-
2 msk Olivolja
-
0.5 tsk Salt
-
Fyllning
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 paket Ricotta
-
300 g Skogschampinjoner
-
100 g Västerbottenost
-
Salt
-
Peppar
-
Gremolata
-
3 dl Persiljafinhackad
-
0.5 st Citron
-
50 g Västerbottenost
-
1 dl Olivolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Sås
-
50 g Smör
-
1 st Creme Fraice kantarell och congac
-
2 dl Grädde
-
Övrigt
-
200 g Kantareller
Directions
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås. En supergod och lyxig middag när du vill imponera på någon eller laga något riktigt gott! Gremolatan passade perfekt till det feta och har du inte tillgång till kantareller så funkar annan svamp också!
Steps
1
Done
|
PastadegenBörja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 1h. Under tiden kan du förbereda fyllningen och tillbehören. |
2
Done
|
Kavla ut pastanKavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an. |
3
Done
|
FyllningHacka skogschampinjonrna. Stek sedan i smör tillsammans med vitlöken. Lägg över i en skål och låt svalna något. Blanda sedan svampen med ricotta, västerbottenost och smaka av med salt och peppar. |
4
Done
|
GremoaltaFinhacka persilja och blanda sedan med skal och från citronen, salt, peppar, västerbottenost och olivolja. |
5
Done
|
Såsen + kantarellerna.Bryn smöret. Tillsätt sedan grädde och creme fraichen. Låt koka upp och sedan skjuda i ett par minuter. Smaka av med lit salt och peppar. Smörstek kantarellerna! |
6
Done
|
Gör pastanStansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 2 msk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel eller en mindre stansring om du har det. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar. |
7
Done
|
Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden. |
8
Done
|
ServeraServera raviolin med såsen och toppa sedan med gremolatan och kantarellerna! |
2 Comments Hide Comments
Finns det nån möjlighet att göra receptet utan pastamaskin?
Jag har inte kunnat uppbringa en pastamaskin i nån butik här där jag bor så jag tänker försöka ändå. Kavel måste ju också funka. 🙂