Ingredients
-
4 dl Risottoris
-
3 dl Vitt vin
-
2 st Schalottenlök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
100 g Parmesan
-
1.5 liter Grönsaksbuljong
-
25 g Smör
-
Olivolja
-
Peppar
-
Salt
Directions
Krämig risotto med smörstekt sparris. Så himla gott! Det viktigaste enligt mig för en krämig och god risotto är parmesan, en stor klick smör och låta den koka långsamt genom att tillsätta lite buljong åt gången, blanda och låta buljongen koka in innan man tillsätter mer.
Gillar du inte sparris eller är inte sparrisen i säsong så kan du toppa med t.ex krispigt stekt svamp eller grönkål!
Andra rätter med sparris
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
Citronrisoni med smörstekt sparris
Steps
1
Done
|
Koka upp 3 grönsaksbuljongtärningar i 1.5 liter vatten. |
2
Done
|
Tillsätt sedan 3 dl grönsaksbuljong och låt koka ner. Tillsätt sedan 1-2 dl grönsaksbuljong tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Rör om regelbundet men inte hela tiden. |
3
Done
|
När riset är klart. Den ska vara krämig i slutet så tillsätt lite buljong om du har kvar (1dl) så håller den sig krämig när den svalnat. Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en smör. Salta om det behövs och peppra efter smak. |