Ingredients
-
Buljongen
-
250 ml Kokosmjölk
-
750 ml Kycklingbuljong
-
3 msk Röd currypasta
-
1 mk Farinsocker
-
1 msk Fisksås
-
1 msk Shrimp paste
-
1 st Vitlöksklyftor
-
3 cm Ingefära
-
1 st Lime
-
Övrigt
-
400 g Kycklinglårfilé
-
250 g Vetenudlar
-
Topping
-
1 paket Böngroddar
-
2 st Paprika röd
-
5 st Salladslök
Directions
Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad. God thaisoppa med röd curry, nudlar och kyckling. Till den här soppan gjorde vi egengjorda nudlar men det går utmärkt med färdigköpta nudlar. Välj gärna lit bredare.
Steps
1
Done
|
BuljongenTärna kycklingen, koka upp kycklingbuljongen och riv ingfära och vitlök. |
2
Done
|
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och blanchera paprikan (koka snabbt i 1 min). |
3
Done
|
ServeraLägg nudlar i botten på tallrikarna. Häll på buljongen och toppa sedan med paprika, groddar och salladslök. |
One Comment Hide Comments
Jättegod soppa, rekommenderas! Går dock inte att skriva ut annat än 4 portioner-versionen, även när man ändrat till ex 8. Samt att receptet blir utspritt på 3 sidor.